1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

PokerStars в нарушение на антитръстовите закони на ЕС?

Дискусия в 'Покер новини' започната от Mariya, 8 март 2019.

 1. Mariya

  Mariya
  Expand Collapse
  Administrator Staff Member

  Съобщения:
  1,597
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +866 / 10 / -29
  Покер ръце:
  stars-group-in-breach-of-eu-anti-trust-laws.png

  Какво е общото между Google, Facebook ... и PokerStars?

  И трите компании са основни лидери в бранша си, но не се притесняват да използват позицията си, за да пристъпват антитръстовите закони на ЕС.

  В покер средите запознати с проблема намекват, че The Stars Group, които притежават PokerStars, подобно на Google и Facebook често прибягват до подобни практики на нарушение на антитръстовите закони на ЕС.

  Въпреки че покер сферата не е толкова голяма област като социалните медии и масовата технологична индустрия, същите законови правила трябва да се прилагат и тук. Преди време рекордна глоба от 5 милиарда долара бе наложена на Google. Подобна парична санкция може да засегне и покер гиганта.

  За тези, които се чудят какво e направилa компанията The Stars Group, за да се заговори за някакво разследване срещу PokerStars, помислете какво защитават антитръстовите закони:

  „Регулиране на антиконкурентното поведение от страна на компаниите, за да се гарантира, че те не създават картели и монополи, които биха навредили на интересите на обществото“.

  Придобиването на Full Tilt Poker от страна на Stars Group - и след това постепенното западане на залата - е един от начините да се отървете от конкуренцията. Вътрешни източници твърдят, че: „Full Tilt е придобит просто, за да го свалят“. Наскоро The Stars Group стана собственик и на компанията SkyBet, която управлява залата SkyPoker. Скоро ще се разбере дали е погълнат още един покер сайт, само за да се отстрани конкуренцията.

  Това едва ли е в интерес на покер обществото - намаляването на покер сайтовете и опциите за игра и утвърждаването на позицията на PokerStars като монополист. Неправилното използване на монополизираните позиции по този начин e в конфликт със законодателството на ЕС, но все още никой не се е усъмнил в незаконните действия на шефовете на PokerStars.

  Когато добавим и факта, че с години бе крита собствеността на PokerNews, действията на The Stars Group изглеждат още по-съмнителни. През 2017г. най-накрая излезе истината около най-пазената тайна в покер индустрията. Тогава The Stars Group обявиха, че те са мажоритарните собственици на iBus Media – по-известни в покер обществото като PokerNews. За продажбата се заговори от 2011г., но компаниите упорито отричаха слуховете. Но истината винаги излиза наяве в най-неочаквания момент и в края на краищата покер операторът призна, че това не е безпристрастен информационен портал, а глас на PokerStars.

  Такива ненатрапчиви маневри в покер индустрията очевидно няма да попаднат в заглавията по същия начин, както съмнителните антитръстови манипулации на Google, но това не ги прави по-малко забележими.

  Ако покерът иска най-накрая да се отърси от останките на сенчестото си наметало, тогава най-големите собственици в покер индустрията трябва да спазват същите високи стандарти, както и другите - започвайки с The Stars Group.

  Ако Google може да бъде закован от закона в размер на 5 милиарда долара (приблизително същата сума, която PokerStars струваше на тогавашната Amaya Inc), тогава дори малък % от тази глоба може да навреди изключително на The Stars Group. Ако някоя покер компания бъде изправена пред антитръстова съдебна процедура, PokerStars ще бъде първата!

  По материали на PokerTube.
   
  • Agree Agree x 1
  • Funny Funny x 1

Сподели страницата