1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Покер - ползи, значение, перспектива

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от neveroddoreven, 15 октомври 2016.

 1. neveroddoreven

  neveroddoreven
  Expand Collapse
  BPF Champ

  Съобщения:
  734
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +96 / 2 / -7
  Покер ръце:
  Така и така форума се е раздвижил, а аз нямам какво конкретно да правя в събота вечер, четейки блога на Сергей и някои отговори към него реших да вкарам едно свободно съчинение с въпроси, свързани с нашата любима (?) игра. Смятам, че нееднократно са обсъждани поставените по-долу теми, но предполагам с времето отговорите на подобни въпроси се променят и ми е интересно да видя как разсъждават форумните потребители към днешна дата. Към всеки зададен въпрос ще дам и малко фийдбек от моя страна като доста инактив в последно време играч.

  1. Защо се занимавате с покер?
  Лично за мен покера бе начин да изкарвам доста над стандартните приходи за човек на моята възраст в нашата страна. Макар с времето играта да ми донесе много повече от просто някакви финанси, винаги съм знаел, че главната ми цел е да натрупам достатъчен капитал играейки, след което да направя някакъв transition към някакъв вид бизнес проекти. За жалост, въобще не ми се получи и просто с времето реших да направя този transition независимо дали смятам, че финансово съм достатъчно стабилен за да го направя. Професионалната покер кариера е доста привлекателна и се възхищавам на издръжливостта на турнирни/кеш покер машините ни (макар да не са много), но 'ич не е за мен. Как е съотношението тук?

  2. Какво е покерът за Вас?
  Може да прозвучи смешно, но покерът частично е формирал доста голяма част от разбирането ми за това как работи света и бях доста изненадан, когато все повече разбирах, че играта е в пъти по-дълбока отколкото изглежда за всеки страничен наблюдател. Откривате ли подобни позитиви от играта у Вас или покерът е просто една фрийланс работа? Възприемате ли играта като нещо, което може да Ви бъде хоби в чисто "състезателната" му част, ако не се занимавате с него сериозно? Откакто не играя активно постоянно се чудя дали да се "върна" частично към покера или поне дали да посещавам някои ивенти отвреме навреме. По-скоро обаче не смятам, че покера може да е някаква "допълнителна работа" и колкото по-бързи са промените в развитието на играта, толкова повече чувствам себе си прекалено слаб, за да играя, макар и рядко.

  3. Какво ще стане с покера?
  Няма как да не си задавате този въпрос. Макар да съм го коментирал с някои от Вас и да е дискутиран многократно тук, ми е интересно да разбера колко време според Вас игрите ще носят достатъчно, че да заслужават инвестираното в учене време? Със сегашните промени натрупаните умения се обезценяват наистина бързо и реално няма начин да си печеливш играч без да учиш постоянно. Дали това означава, че веднъж активно прекратил активна игра в момента е почти безмислено "да наваксаш"? Бихте ли започнали да играете покер отначало и разчитали на него в сегашната обстановка ?

  4. За тези, които не се занимават активно в момента с покер : Играете ли в отвреме-навреме, имате ли идея да се връщате, как се справяте с живота "след покера"? Интересно ми е как реално правят transition хората - поетапно или изведнъж, насила или планирано? Имаше ли много размисли преди да спрете с покера и съжалявате ли сега? По-щастливи и пълноценни ли сте или по-скоро оценявате колко усилия се изискват в "реалния живот" за постигането на подобен поток от приходи и т.н.
  На мен лично покера ми липсва доста и определено го оценявам една идея повече, откакто не играя активно. Не съжалявам за това, че съм избрал различен път към момента, но реално виждането ми за това колко е натоварващ се е изменило доста. Всъщност, всичко на което отделяте достатъчно време може да бъде наистина натоварващо - ментално, физически и т.н., та реално покера е много, много силен избор за занимание.

  Ще се радвам да споделите малко по-горните въпроси, смятам, че са релевантни и може да се получи добра дискусия (пък и честно казано ми се иска да чуя чужди гледни точки по някои от въпросите с користна цел - ще Ви поизползвам, както си се прави).

  П.П. Не знам дали Караваната чете този форум, ама да са покаже, ако е тука и да драсне нещо.
   
  • Like x 7
  • Creative x 2
  • Winner x 1
  • Friendly x 1
  • Useful x 1
 2. DevilsTime

  DevilsTime
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  772
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +153 / 5 / -8
  Покер ръце:
  E това е епик, джипси стайл, имаме пари аиляк сме, нямаме пари ще му мислим после. Пасивни доходи само глупаците се стараят да имат а ?
   
 3. Sinnerman

  Sinnerman
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  34
  Трофейни точки:
  33
  Оценки:
  +65 / 2 / -0
  Покер ръце:
  Здрасти , ще коментирам набързо твоят блог , мисля че поставяш разумни въпроси.
  Според мен ти просто се чудиш дали да не почнеш да цъкаш повече успоредно с работата ти. Играе ти се , но това което те“ притеснява “ е дали един вид да правиш нещо , ако не го правиш достатъчно сериозно. Правилен ли е принципно такъв подход , неправилен ли е ? Поне така , на мен ми звучи, от това което си написал. Лично аз мисля , че при някои хора може да бъде много готино покерът да се съчетава с нещо друго. Предимството на това да носиш две дини под една мишница е , че винаги знаеш , че имаш резервен вариант , не си толкова пренатоварен с очаквания от едното нещо . Ако ти се играе ,не се чуди много. Пробвай , но без сериозни очаквания , не се сравнявай с предишното ти ниво или с твои приятели , които играят покер. Можеш да цъкаш по ниски нива , турнирчета , ако потръгне да ги натиснеш по-сериозно , ако не ти се получи се концентрираш върху работата ти . Да не ти пука въобще , че не си “про “ .Примерно отиваш в Кипър шипваш си 5, 10к турнири с колегите ти бизнесмени , ливанци пък нека протата после умуват :)
   
  • Like Like x 1
 4. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,904
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +741 / 14 / -20
  Покер ръце:
  1. Защо се занимавате с покер?

  Започнах да играя покер, защото беше чисто и просто една много интересна игра, аз бях геймър и реших да пробвам, като продължение на Broodwar-а и Warcraft-а. Разбира се, възможността да изкарвам доста повече пари към онзи момент(преди 10 години) от която и да е друга опция, стояща непосредствено пред мен, беше изкушаваща. Това, което започна като на майтап, се превърна постепенно в професия - след първите няколко години определено не виждах как, с каквото и друго да се занимавам в кратко- и средносрочен план(ако захвана нещо друго и работя супер фокусирано 3-4-5 години) ще ми носи дори на половина финансовата изгода от покера. В момента тази позиция е леко разколебана, от тенденциите на покер екосистемата, но все още виждам, че има възможност да бъдат правени достатъчно пари в идните 2-3 години. Моята идея винаги е била да се "пенсионирам" сравнително млад(дефиницията ми за пенсиониране е да имам 100% пасивен доход, който удовлетворява всички сравнително основни финансови разходи, на мен и семейството ми).
  TL;DR версия - интересна игра, която ми носи и добър(достатъчен) доход.

  2. Какво е покерът за Вас?

  Тук ще вмъкна един цитат на Бриз - "Покерът е като един мини симулатор на живота - взимаш решения въз основа на ограничена информация и имаш резултати и всичко това на супер бързи обороти. Дава ти възможност да видиш голямата картина по-ясно за кратко време." Основното на което покера ме учи и не спира да ме учи(защото в кухата ми глава трудно влиза полезна информация) е, че трябва да правиш всичко по силите си за да постигнеш желаният резултат, но този резултат не винаги ще бъде постигнат и дори в края на процеса може да претърпим загуби, но това не трябва да ни обезкуражава и отказва. Научи ме, че с каквото и да се занимавам, трябва да мисля за нещата, които зависят от мен, а не за фактори, на които не мога да влиая.
  TL;DR - философски погледнато покер играта е много близка до истинския живот.

  3. Какво ще стане с покера?

  Чисто като опция за развитие от към статистика ще дам пример с регулацията в САЩ. В трите щата в които е легално да се играе(Невада, Делауеър и Ню Джърси) населението общо е около 13 милиона души. Комбинираният трафик на кеш масите на 888 в трите щата е около 250 човека(данни на Pokerscout). Нека сега си представим, че покера е легален в Калифорния, Тексас и Флорида. Тяхното общо население е около 90 милиона и ако запазим тази пропорция това ще означава че общия им среден трафик би достигнал над 2000 човека - това ще постави въпросната зала на второ място по трафик на кеш масите в света. Сега направете същата сметка, ако има единна регулация в ЕС и сегрегираните играчи от Италия, Испания и Франция могат да играят с всички останали. Дори не искам да си представям, ако по някакъв начин рекламата бъде разрешена в Китай и Индия и техния трафик не се сегрегира. Това което искам да кажа е, че при добро стечение на обстоятелствата може да има лек до умерен възход на покер играта, когато някой някъде въведе подходящ модел на регулиране при който разделянето на player pools няма да е необходимо.

  Друг аспект, в който ще са нужни усилия е предотвратяването на ботовете да взимат участие в игрите, както и на някои видове софтуер, които са "нечестни" спрямо по-голямата част от популацията.

  Относно нивото на игрите - както и при всяка друга дейност, която се развива, естественият ход е да става по-трудно, но това не пречи да има добри играчи, които изкарват пари от нея.

  TL;DR - сегрегация, регулация, изкуствен интелект и софтуерни изисквания - тези 4 точки трябва да постигнат някакъв еквилибриум, за да процъфти играта отново. Необходимите умения за да сме от хората изкарващи пари ще се увеличават докато достигнат някакво крайно ниво, както е в други игри претърпели развитие(тенис, шах итн.). Хубавата част е, че към момента в покера има прекалено много неизвестни неща за да кажем, че е достигнал края на развитието си.
   
  • Like Like x 5
  • Winner Winner x 1
  • Informative Informative x 1
 5. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,603
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +706 / 34 / -116
  Покер ръце:
  3. Какво ще стане с покера ?

  Всеки който не е прекалено глупав знае какво ще стане. Въпроса всъщност е ще могат ли да се изкарват пари и да се издържа човек от покера. За онлайн покера е сигурно какво ще стане, единственият въпрос е до колко време. Само ще кажа, че до 15-20 години, много хора ще имат в домовете си роботи изглеждащи като реални хора, които ще им помагат в къщи, хората дори ще правят секс със тях, изкуствения интелект ще е невероятно развит.

  Онлайн покера е ясно, че след време ще умре. Някои ако си мислят, че ще играят цял живот покер и от това ще се издържат, ще бъдат доста разочаровани. Вие трябва да се радвате ако все още може да се правят пари в следващите 5-10г. Десет си е прекалено оптимистично даже.

  Най-умни ще излезнат тези които днес правят добри пари от покера и ги инвестират в нещо друго, което да им носи доходи и след време когато покера умре "да не се налага да ровят по кофите за боклук" !
   
  • Like Like x 2
 6. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,603
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +706 / 34 / -116
  Покер ръце:
  Гладна кокошка просо сънува ! :p
   
 7. daekpower

  daekpower
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  484
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +207 / 2 / -1
  Покер ръце:
  След като напоследък писа доста смислени постове , този тук според мен не им подхожда ама никак.

  Нещата с роботите още от преди 40-50 години разни автори ги пишат по книги разни хора кават че ще се случат до 15-20 години и колкото и света да върви натам както виждаш 40 години по-късно книгата на Майкъл Крайтън Westworld си е все още актуален вариант за фантастичен сериал ...

  Онлайн покерът може и да умре и като цяло не е нормално да си мислиш че цял живот ще правиш нещо дори и това да е че ще си миеш зъбите всеки ден ... ( тука се получи слоган за "Корега" май :) )
  Като добавиш следващите 5 -10 години към вече 10те години освновен/единствен доход се получават едни 15-20 години кариера на едно и също място . Аз като се огледам около мен сравнително малко са хората които имат такъв дълъг стаж работейки едно и също нещо.

  С последния абзац съм що годе съгласен защото всеки разумен човек трябва да реинвестира няква част от приходите си от каквото и да било за да му носят пасивни доходи в по-късен от "пиковия" етап на животът му. Виж че след като умре покерът ще се налага някой който се е издържал дълго време с него да ходи по кофите за боклук нямам как да се съглася ,тъй като по мое мнение хората които са се занимавали дълго време с покер са над средното ниво на инелигентност и не би трябвало да имат проблем да си намерят друго (макар и не толкова доходоносно) занимание.

  п.с. Моето мнение по 4те въпроса засегнати от Автора не ги пиша тъй като трябва да повторя почти казаното от Зографа (а той го е направил по изключително изчерпателен начин)
   
  • Agree Agree x 2
 8. daekpower

  daekpower
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  484
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +207 / 2 / -1
  Покер ръце:
  С 50к заделени за пенсия или мислиш да живееш като Джипси или да си пенсионер около 2 години :)
   
  • Like Like x 1
  • Agree Agree x 1
 9. daekpower

  daekpower
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  484
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +207 / 2 / -1
  Покер ръце:
  250 лв на месец викаш ? Хляб , бира и чорбаджийски пръчици ол дей лонг :)
   
 10. spirtaa

  spirtaa
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  175
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +139 / 0 / -2
  Покер ръце:
  Ако, от лявата страна е щастлив прахосник живеещ ден за ден и вечно без пари, а от дясната застаряващ човек с пълна банкова сметка и нито един спомен, къде бихте сложили точката, в която искате да се намирате?

  Идеята ми е, че нормално повечето хора биха търсили средата, но в живота рядко се получава така!
  И дясната страна за мене е много по-страшна от лявата!

  Способността за адаптация е ценното качество в покера и в живота, а не толкова да се прогнозира какво ще е след 5-10 години, защото никой не знае какво ще е и накъде ще се завъртят нещата утре.

  Науката в момента се развива със страшно темпо и постоянно се губят професии, но за сметка на това живота става по-лесен и се създават нови работни места в нови сфери и хората се преквалифицират.

  Понеже на времето някое момче е събирало и е редило кеглите в боулинг залите дай света да не се развива, че да не си загуби работата момчето :) Какво са направили всички тия работници.... АДАПТИРАЛИ са се :)

  За това съм и голям оптимист за онлайн покера - като превземат ботовете холдема, играта ще се адаптира и ше се създаде нов вариант. Не винаги е било ерата на холдема, преди 20 години стъда е бил на власт, преди това 5 кард... И какво правят играчите от тогава играещи и до днес? - Адаптират се :)

  Като казвам оптимист имам в предвид за играта, а не за възможността да се изкарват пари каквито бяха възможни преди... Но кой ли пък знае :)
   
  Последна редакция: 16 октомври 2016
  • Like Like x 2
 11. atimbalanda

  atimbalanda
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  180
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +51 / 1 / -4
  Покер ръце:
  1. Защо се занимавате с покер?

  През по-голяма част от времето е за да събирам чипове. Навремето я имаше тръпката, тръката да гембълваш с много , с малко , с пари , които абсолютно не можеш да си позволи да изгубиш или изобщо ги нямаш и не са твой. Вече нещата съвсем не са така , не сядам със същия ентусиазъм както преди , но усещам ,че получавам много повече от спечелените пари на пръв поглед.

  2. Какво е покерът за Вас?

  Покера , въпреки проблемите , които ми е създавал ме е научил на доста нeща. За пример мога да дам някои от ¨staking applications¨ и глупостите , които съм писал преди време. Това е една от малко по-приличните , другите са затворени в 2+2 акаунта ,до който нямам достъп за съжаление.
  I haven't played a lot this year ,but I'm planning to start playing 8+ a day and see how it works for me.
  My stats are currently locked ,because of some people I know following my progress.I lost ¬300-400$ from tournaments this year and won from sngs about 150$.
  My best result so far is winnning 5.50 hu tourney two days in a row and 2nd on 4.40 4-max,I had some deep runs in some tourneys,but I haven't won any big tournaments yet.

  I'm looking to play 9man sngs at the moments and maybe 3-5$ tournaments,because I feel most comfortable playing them.I think I'm not improving my game playing only by myself and looking for someone to work with.

  You should know that my computer crashed 2 weeks ago and I had to reinstall my windows so I lost all of the recorded hands and graphs I have.Sorry for the poor information,
  but that's what I have.If you are interested you can conctact me on

  С две думи казвах на бъдещите ми стеикъри , как живея в бедна държава и не искам да свърша работейки на бензиностанция. Нещо от сорта нa ¨Main motivation for playing poker¨ - I don´t wanna end up working at a gass station. Seem legit, you´re hired!! хаха Като цяло доста си ги хъсълвах.

  Или пък им пращах скриин-шот с 10 подред спечелени 1.5 $ hu sng , въпреки че бях брейк-ивън за последните хиляда турнира. Мислех се за супер, мега покер God. Десет подред спечелени турнира, Машинка. А те ми пращаха отговор ¨Sorry we´re not interested at the moment , but you can feel free to reapply any time later¨ И следващия месец се връщах и им пращах скрин-шот с 10 подред спечелени турнира , но на 3.5$. Ентусиастче!


  Като изключим горе споменатото и възможностите ,които се създават , когато се справяш с нещо изключително не добре и оправданието ,което имаш да го подобриш. От покерa съм се научил:

  На търпение , още се уча всъщност. Живеем в свят ,в който ако клипа ти в YouTube не зареди в следващите 3 секунди го сменяваш . И да eдна доза търпение никога няма да ми е излишна.

  Играейки покер си върнах жаждата и любовта към ученето. Нещо което бях изгубил в 4 клас, с неутолимото желание на родителите да се изкарват само шестици и да уча всеки урок наизуст. Което в последствие имаше обратен ефект , когато не можеха вече да ме контролират. - постоянната необходимост да се усъвършенстваш и удоволствието от постигнатият резултат, превъплатиха в мен жаждата за знание изпълнена с любов. : D

  Средата , където два играчи играчи играещи един срещу друг , те кара да търсиш методи , подходи , стратегий и какво ли още не , знаейки че само единия ще си тръгне победител. И сега някой ще каже:
  Ами ако са бреик-ивън? Ако са бреик-ивън и двамата са прецакани и са си изгубили времето : )

  Прави покер играчите благоразположени към гъвкавост. Да пробват и експериментират с нови идей ( нямам предвид LSD,амфетамин и подобни субстанций ,които те държат буден цяла нощ да граиндиш) ,което прави адаптацията към нови неща по-плавно.Ученето и навлизането в нови начинания по-лесно и уверено. ( като изключим , може би социалния аспект : D )

  Търсим всякакви примущества взаимствани от други сфери
  Федор беше казал нещо подобно - ¨All these small edges, Makes a big one ¨. От това как се храниш,дали спортуваш и т.н. , за да можеш да изкарваш повече пари. Което от своя страна е не покер ,а Life + EV

  Постоянство, дисциплина , отдаденост , а ако ли не на другия край те чака издръжливост към неприятности.Някои обичаме да се учим по трудния начин или просто сме мазохисти и ни харесва да бъстваме по 10 пъти.

  Attention Span , по някакви изследвания се спомням ,че беше около 7-8 средно секунди в момента(най-ниското евър), или казано по друг начин умението да можеш да си запазиш фокуса върху определена задача. Ta, покера е едно добро оправдание за създаване на навици за ¨Deep work¨ концентрирана и непрекъсната работа.
  [​IMG]

  Това ме подсеща за една доста интересна книга - The power of habbits
  Как нещата ,които правим винаги се броят и като си казваш ¨Днес ще поспя повечко¨ , утре няма да е различно освен,ако не си притиснат от нещо и ни ти си налага наистина да скочиш от леглото. Тоест дефаут състоянието на мозъка ти е това и ти се чустваш така , защото си репетирал и записал това нещо. Това го открих благодарение на покера и е наистина полезно не само ,докато играеш карти ,но и в живота. Ако се чудите защо Anthony Robbins ,като се събуди скача първо в басейн с топла вода , след това в студена.Това е причината.  Искренно се забавлявах ,докато пиша този пост. Надявам се да ви е било интересно : )
   
  Последна редакция: 16 октомври 2016
  • Like Like x 7
 12. kurta007

  kurta007
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  110
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +72 / 6 / -18
  Покер ръце:
  Моля разделяйте покера на 2 когато говорим за бъдещето му.Online и Live.Live покер е имало преди 100г,ще го има и след още толкова.

  Онлайн покера вече е нещо съвсем различно.При него има няколко разлики ,и Зографа ги посочи.Регулации,помощен софтуер и изкуствен интелект или така наречените ботове.
  Регулации:
  -Тука според мен полека лека ще има обединение,но ще е много бавно.Виждаме само в УСА се клечат 3г за 3 щата.Но тенденцията ще е за обеднинение ,първо държавите в ЕУ ,после и самите щати в УСА.После ще се обединят и двете.Турция и Китай,там е трудна работата ,поради спецификата на политическото управление.Но ЕУ и УСА да се обединят ще е супер.
  Това са 600млн

  Помощен софтуер и изкуствен интелект.Тука е ролята на залите да се борят с тях.Всичко зависи от тях.Аз съм за всякакво премахване на какъвто и да е софт.Тука искам да кажа и няколко думи за изкуствения интелект или ботовете.Преди години с много голям интерес следих това развитие в шаха.Видях когато за първи път машина победи световния шампион.Днес вече няма как човек да бие машината на шах.

  При покера обаче е малко по различно .В шаха машината изчислява милиони комбинации напред и на базата на това взема решение.В покера обаче е малко по- сложно поради няколко фактора.
  -Имаме залози на 4 улици.
  -Залога на всяка улица може да е различен,и поради тези два фактора ще е доста трудно на машината да вземе математичско най-правилното решение.
  -Но най-големия фактор е Блъфа :) Никога машина няма да може да разбере кога я блъфират.

  Така че бота никога няма да може да бие човека на покер,така както го бие на шаха.
  Е верно,ако залите не вземат мерки ,ще дадем фира.Щом на омаха на 200пл ги хванаха 7 от 10 най-печелившите да са ботове,то хората до тези нива нямат шансове.И то в момента.Защото ботовете ще стават все по-добри и по-добри.Основния им плюс е че нямат тилт и винаги и то за много дълго време могат да играят А гайм,такъв какъвто им е програмиран.
  Отделно аз съм чувал за най-добрите МТТ ботове че се наблюдават от играчи на много високо ниво ,и във всеки един момент може да се превключват бот -към човек.При вземане на много важно решение,сделки,чат,достигане ФТ и т.н.
  Та това са 2 ниво ботове ,както им казвам аз. Кой знае в бъдеще докъде ще достигнат.

  Така че отностно регулации и сегрегации,имам положително очакване.
  Отностно софтуер и ботове,всичко зависи от залите,но аз съм песимист.Понеже залите нямат голяма икономическа изгода в средносрочен план да ги махат.Все им е едно откъде идва рейка,от ботове или от регове.Ще имитират някаква борба за да отбият номера пред играчите.

  Като цяло,аз мисля че най-голямата опасност за онлайн покера е изкуствения интелект.
   
  Последна редакция: 17 октомври 2016
  • Like Like x 1
 13. neveroddoreven

  neveroddoreven
  Expand Collapse
  BPF Champ

  Съобщения:
  734
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +96 / 2 / -7
  Покер ръце:
  Благодаря на включилите се към момента. Надявах се на по-философска дискусия, но явно хората са малко по-пестеливи откъм включване на инфо по първите два въпроса, по-скоро се концентрират върху третия.

  Отчасти има чудене относно това дали да не играя отново, но въпросите ми в естеството си целят малко по-генерална дискусия относно мотивите на всеки да се занимава с покер и научаваното от играта извън масите. Също така към момента не е коментирал човек, който съчетава успешно покера и нещо друго на добро ниво, та не знам доколко е възможно. Относно турнирите с колегите бизнесмени - да, но някак парите изглеждат различно, когато не са направени от покер за покер и постоянно избирам да ги вложа в друго.
   
  • Like Like x 1
 14. BadHabit

  BadHabit
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  63
  Трофейни точки:
  23
  Оценки:
  +68 / 0 / -2
  Покер ръце:
  Здравейте,

  Започнах да играя покер за удоволствие преди около 5 години. Още с научаването на правилата се превърна за мен в любимо хоби и още е. Винаги съм работил на пълен работен ден. Постепенно, освен хоби, покерът стана и добра възможност за допълнителен доход, като в момента изкарвам горе-долу колкото от работа, но за много по-малко време (по-сладко ми е като харча пари, направени от покер:)). Играя основно на НЛ50-НЛ100.
  Не ми е омръзвало и за секунда да играя, даже ми е тегаво, ако 1-2 дни се е случило да нямам възможност да поиграя. Така че, докато ми доставя удоволствие, не виждам причина да спирам.
  Относно бъдещето - това си е бизнес за доста пари и не виждам как ще бъде оставен да умре. Не знам дали специално за НЛ може да се създаде неексплоатируем бот. То сигурно може, ама цената едва ли ще е оправдана.
  Стана въпрос за ботовете в омахата - там първо е пот лимит и второ - добре направен бот изчислява по-бързо и най-вече по-точно шансове / аутове / блокъри и т.н., отколкото един средно статистически играч. Докато в НЛХЕ почти всеки играч може също с добра точност да си ги сметне тия неща.

  Успех на и извън масите!
   
 15. AstraLa

  AstraLa
  Expand Collapse
  The One, the Only, Misteeeeeeeeeeeeer...!

  Съобщения:
  1,453
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +592 / 12 / -11
  Покер ръце:
  Тук реално ми е готино да забележа, че въпросът е "защо се занимавате?", а не "защо играете?" :) Ако беше второто, аз нямаше как да отговоря, защото вече реално считам, че не играя. Цъкам от време на време, разбира се, но по-скоро за развлечение и забава или ако се надъхам нещо, но определено не мисля, че играя с цел да изкарвам пари или да постигна нещо.
  От друга страна се занимавам с покер доста сериозно. Правя го вече 11 години и ми е трудно да си представя, че ще дойде момент, в който ще спра изцяло, освен ако сериозно не ми писне :) Занимавам се, защото ми е интересно, защото знам за какво става въпрос и защото мога да бъда полезен. Освен това и научавам постоянно нови работи и се адаптирам (едно от любимите ми неща в живота като цяло).

  Едно от най-разтърсващите неща, които са ми се случвали като цяло. Покерът е голяма част от моя живот и мисля, че винаги ще е така. Дори сега, като не съм играл активно вече 7 месеца, ми е нужно съвсем малко, за да се върне тръпката и да ми е интересно. Но като цяло не мисля, че ще дойде момент, в който да започна да играя по-сериозно отново.

  Покерът е вечен. Без значение какво се случва в света, покер винаги ще има. Дори да е нещо катастрофално, в първия момент, в който стане малко по-спокойно и хората се изморят, ще искат да играят на нещо и покерът отново ще се появи. Супер интересна, социална и забавна игра!
  Онлайн покер също си мисля, че винаги ще има, защото на хората им се играе.

  Играя покер от време на време, но за фън.
  Нямам никакво жеалние да се "завръщам", искам да играя за кеф.
  Още в началото, когато започнах да играя покер, съм имал отделен банкрол, който няма нищо общо с парите ми за водене на живот, така че по никакъв начин не ми влияе това дали играя активно или не.
  Размисли дали да спра да играя не съм имал, дори съпругата ми се чудеше как е възможно това - ей така да играя 14 месеца по 10+ часа на ден и после, след 1 седмица почивка, просто да спра и вече 7 месеца да не съм отварял дори онлайн сайтовете :) Всичко е въпрос на воля и мотивация.
  Никога не съжалявам за нищо, което е в миналото. Живея в настоящето, мисля за бъдещето.
  Парите никога не са ме вълнували, това е само хартия. За мен са важни здравето, отношенията, връзките и адаптацията към това, което се случва около теб.
   
 16. PYM

  PYM
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,010
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +192 / 6 / -11
  Покер ръце:
  Сега, като прочетох какво съм написал отдолу, по-скоро съм се насочил в отговора само на 2-ри и 4-ти въпрос.Има и доста хаотични мисли, дори не знам как съм се отплеснал от темата по този начин.

  Доста интересна тема, която ме кара да се върна далеч назад във времето когато всъщност започнах да играя покер.Мисля, че беше преди около девет години, когато бях десети клас в гимназията.Помня, че играта до такава степен ме бе обладала, че не спирах да мисля за нея.Играх, четох, интересувах се от всичко свързано с покера.За нищо друго не ми пукаше.Ах, как искам да бъда обладан от това чувство отново, тази жажда за развитие, но в сферата на сегашните ми начинания.

  Както и да е.Преди да завърша гимназията, вече вадих не лоши пари от покер, в последствие прекарах студентските си години изцяло в игра на Покер и съумявах да се издържам сам в чужд град, както и да заделям по някой лев за бъдещи начинания.Преди почти две години, за добро или лошо, спрях да се занимавам активно с Покер.И до ден днешен си позволявам да играя от време на време, но по-скоро за развлечение от колкото да си изкарвам прехраната с това.

  От известно време си задавам следния въпрос: "Ако в този момент, със сегашното си мислене можех да се върна девет години назад, бих ли дал съвет на тогавашното си "аз" да започне да играе покер или напротив, бих му казал да не го прави?".Да ви кажа честно, мислите ми по тази тема са доста противоречиви и хаотични.Аз съм твърд привърженик на това, че покерът ми е дал супер много и тук не говоря само за материални неща и финансова независимост.Покерът ме промени като човек изключително много, започнах да мисля по съвсем различен начин относно нормалните житейски и битови ситуации с които се сблъскваме всички.Спрях да издребнявам и да обръщам внимание на незначителните неща.След толкова много емоции по покер масите, нямах време да се занимавам и съответно да създавам излишна драма в социалния си живот.Хората около мен ме описваха като "безгрижния им приятел, който играе покер и не се интересува от нищо друго".Докато в студентските си години, обкръжението ми се опитваше да се подготви за гмуркане в "истинския живот", то аз вече се бях гмурнал в него... или поне така си мислех.Да си първи курс и в банковата сметка да имаш пет цифрена сума, докато в гимназията си получавал по два лева джобни на ден, не е нещо което бих пожелал на друг.Поне на мен ми изигра лоша шега.Загубих представа за стойността на парите, което и до ден днешен не мога да изкореня от начина си на живот.

  Най-важното нещо, на което ме научи покерът, е че наистина можеш да бъдеш щастлив докато си изкарваш прехраната.Да.Аз обичах да играя и да се развивам в тази насока.Наслаждавах се на всеки аспект от покера и той ме правеше щастлив.За съжаление с времето любовта ми към играта започна рязко да намалява.Може би защото вече ми беше втръснала, а може би защото бях достигнал лимита на възможностите си за развитие в тази сфера.Все повече започвах да играя по задължение и единствената ми мотивация бяха парите.Някъде в този период(след около 7 години игра) реших, че трябва да сложа край на моята покер "професия".Все пак именно покерът ме беше научил, че наистина може да бъдеш щастлив докато си изкарваш хляба.Та започнах да търся призванието си на други места.Бившите ми вече колеги от университета, бяха започнали работа по специалностите си, в сериозни софтуеарни компании и си вадиха доста добри пари за нашите стандарти.Те бяха доволни от финансовата сигурност, която получаваха от работата си, но в същото време бяха недоволни, че работеха за някой друг а не за себе си.Когато им задавах въпроса, защо не пробват да стартират собствен проект, който да наложат на пазара, отговорът им беше нещо от сорта "Твърде голям риск е, може би на по-късен етап в живота ми".Поредната разлика в начините ни на мислене.Бяхме на една и съща възраст, но докато те се задоволяваха със "скучна, но доходоносна работа", аз предпочитах да рискувам с някакво начинание, което да възбужда интереса ми, пък дори и да не ми носи приходи.Да, имах някакви спестявания, които ми даваха тази свобода на мислене, но не всичко опираше до това.На този етап, за мен бе по-важно да бъда щастлив от това което правя, от колкото да робувам на професия, която да не ми доставя удоволствие.Исках да намеря нещото, което да възбуди интереса ми по начина, по който покерът го беше направил преди девет години.Уви, тази задача се оказа по-трудна от колкото си мислех.

  Две години, след като спрях да играя покер, вече смело мога да идентифицирам най-сериозния негатив, който ми е донесъл покерът през годините.Липсата на мотивация и незаинтересованост, към всяко едно начинание, което не възбужда интереса ми по начина по който покерът го правеше на времето.За тези две години започнах работа по няколко собствени проекти, но на нито един от тях не се отдадох така, както го направих с покера на времето.Именно заради това и нямам кой знае какъв успех с тях.Задачи, които мога да свърша за седмица, ги върша за месец.Мързел?Липса на мотивация?Наричайте го както искате.Стотици мисли по тази тема рикошират в главата ми всекидневно, мъчейки се да намеря изход от ситуацията.Опитвам се изкуствено да развия страст към новото начинание с което съм се заел, но уви на сила хубост не става.Става дума за уеб проект, който съм стартирал и развивам вече над година.На теория идеята е добра, носи ми някакъв доход, но със сигурност не е достатъчен за да задоволи всичките ми нужди.Най-лошото е, че не изпитвам вътрешен порив да развивам самия уеб проект, което съответно автоматично лимитира успеха му.

  Обмислях пълно завръщане към покера, но като че ли това в момента ми звучи, по-скоро като крачка назад, от колкото като някакво положително продължение на житейското ми съществуване.А и като цяло като цъкам от време на време за удоволствие, мога смело да заявя, че сякаш магията от играта е изчезнала за мен.

  Дал съм си срок на лентяйски живот до края на годината.Предстои ми до тогава да съм стартирал и нов уеб проект, върху който работя от известно време.Ако и той не ме изкара от психологическата дупка в която се намирам, най-вероятно ще се принудя да започна работа за някоя софтуеарна фирма.За да добиете представа, всъщност какъв хаос наистина е в главата ми, ще спомена, че също така обмислям заминаване в чужбина.Имам някаква неутолима жажда за промяна на средата в която в момента се намирам.Нуждая се от промяна.Нуждая се от мотивация.Искам отново да не мога да заспивам от вълнение, че някой ще ме изпревари в месечния рейк рейс.Искам да работя върху сегашното си начинание по 15 часа на ден и да смятам, че не е достатъчно.ХАОС :D !
   
  • Like Like x 6
 17. PYM

  PYM
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,010
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +192 / 6 / -11
  Покер ръце:
  Между другото, пропуснах да спомена, че през последните две години супер много време инвестирах и в анализи на спорт и респективно спортни залози.Смея да твърдя, че успях да превърна един проблем в доходоносно хоби.За последните 10 месеца от както си водя статистика за залозите, успявам да достигна 8% yield.Предимно тенис залози :) .Напоследък голяма страст ми е MLB и NFL, но там материята е доста по сурова.
   
 18. GambitTakesDis

  GambitTakesDis
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  737
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +193 / 5 / -1
  Покер ръце:
  The feeling when you realize the robots will steal your job
   
  • Funny Funny x 3
 19. kurta007

  kurta007
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  110
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +72 / 6 / -18
  Покер ръце:
  Тук обаче много съм грешал.В последния мач Brains vs. AI ,нова ъпдейтвана версия на бота Libratus The world’s best poker players are getting crushed by AI е играл срещу 4-ма от най-добрите хеадз-ъп играчи ,като ги е победил,той направо си ги е разпорил с 14.72bb/100
  • Dong King: -$85,649
  • Daniel Mcaulay: -$277,657
  • Jimmy Chou: -$552-857
  • Jason Les: -$880,087
  Онлайн покера има голямо бъдеще,несъмнено :D ето и темата в 2+2 Brains vs. AI poker rematch coming to Rivers Casino - Page 43 - Poker News - News, Views and Gossip
   
 20. kurta007

  kurta007
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  110
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +72 / 6 / -18
  Покер ръце:
  [​IMG]
   
  • Like Like x 6

Сподели страницата