1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Poker and Big data

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от TheRocket, 2 януари 2015.

 1. TheRocket

  TheRocket
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  602
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +16 / 0 / -1
  Покер ръце:
  Здравейте всички и за много години.

  От доста време ми се върти в една идея в главата и реших да я споделя с други хора за да видим дали струва нещо. Като цяло в последно време се занимавам повече с програмиране и по-малко с покер, и едно от нещата които са ми доста интересни в момента е анализирането на така наречената big data. Ако не знаете какво е big data този 3 минутен клип може да ви даде най-основна идея.

  https://www.youtube.com/watch?v=Uu5BNkKPkrM

  Мисля вече се досещате, че моята идея е за покер приложение което да анализира сериозно количество ръце. Дали този проблем спада към big data не е много сигурно, понеже цялата информация която ще се анализира е еднотипна и добре структурирана и единствения технически проблем (би трябвало :D ) да бъде нейното количество. Предполагам всички знаете за hand history data mining сайтовете които предлагат милиони ръце от специфични зали и нива на сравнително сносни цени. Реален пример в момента 20 000 000 ръце на 6 max 100NL в pokerstars.com в дата рейндж 19 август 2014 до днес могат да се купят за $140.

  Та да речем, че сме закупили милиард ръце и сме ги набутали в нашата си датабаза. По подобие на HEM или PokerTracker може да се направи анализ за това кои са печелившите играчи на това ниво в даден период от време, статсовете с които тези хора играят и да се разглеждат по интересните им ръце. Това като услуга съм виждал само https://www.pokertableratings.com да го предлагат на premium member-ите си, но може би има и други.

  По-нестандартното нещо което си мислех е дали в толкова голяма база данни ще може да се търсят конкретни спотове. Очевидно адски рядко ще можеш да намериш абсолютно същия спот в който ти си попаднал, но може би ще е възможно да намериш подобни спотове ако се генерализира ситуацията и се приложат съответните филтри. Да речем качваш твоя ръка и евентуално попълваш статсовете на противника. Системата се опитва да намери подобни спотове и да върне relevant ръце, по редица параметри. Например могат да бъдат върнати ръце в които героя е печеливш рег, противника има vpip/pfr etc статсове в даден рейндж, в които позициите на участващите в ръката са същите или подобни, hole cards са същите или подобен тип което да не променя много ситуацията, подобен тип флоп, подобен развой на ръката и т.н т.н като всички тези неща имат някаква тежест в определянето на това доколко спота е подобен на твоя и също така тежестта им може да бъде adjust-вана от юзъра, ако нещо от тези неща не го интересува. Естествено друг е въпроса дали тези ръце са изиграни правилно или не, но може да служат за сверяване на часовника в зависимост от това дали са изиграни от печеливш или губещ играч. Лошото при търсенето по спот ще е, че реално ще могат да се анализират само ръце стигнали до showdown, защото иначе картите на героя няма да се знаят, а това рядко е полезно.

  Има и други неща, но в общи линии това ми е идеята и понеже тук има доста хора които влагат часове за подобряване на играта си ще ми е полезно да кажат дали биха ползвали такъв туул и с какво може да се направи по-полезен.
   
 2. Seth

  Seth
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  918
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +427 / 5 / -3
  Покер ръце:
  Ако се направи това ще е много полезно да се види на кои бордове играчите имат тенденция да овър цбетват и съответно овър фолдват вс рейз сбет. На кои бордове не дефендват достатъчно и всякакви други тенденции, които са екплойтив. Естесвено при голяма база, това може да се види и с хем филтри.
   
 3. gazavat

  gazavat
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  484
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +132 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Не е биг дата това което говориш. Има подобни неуспешни софтуери. Ако си добър програмист и имаш време ми пиши, за да ти подобря идеята.
   
 4. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,907
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +747 / 14 / -20
  Покер ръце:
  Shit just got serious
   

Сподели страницата