1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.
 2. Първите два фрийрола (за ръце и рейк в залите на Betsafe/Betsson) с пакети за Grinders Summer Camp са вече в лобито на мрежата. За повече инфо четете в темата на промоцията. Ако смятате, че сте изпълнили изискванията, но не сте автоматично регнати за турнира, ни пишете веднага по скайп на grinderssupport.
  Премахни Бележката

Основни методи за събиране на рейк в онлайн покер залите

Дискусия в 'Други покер зали' започната от Bighazelnut, 9 януари 2015.

 1. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +60 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Основните методи са три: "Dealt Rake", "Contributed Rake" и "Weighted Contributed Rake". По-долу ще разгледаме основните разлики при тях:

  1. Dealt Rake метод

  При него платеният рейк след всяка ръка се разделя по равно между всички участници в нея, независимо дали директно са фолднали, платили или рейзнали в ръката. По конкретно - получавате 39о от първа позиция на 6макс маса и си фолдвате, играчите след вас правят пот от 200$ с флоп и рейкът в ръката е 3$ - той се разделя по равно между всички, на които са им били раздадени карти и вас включително. Само играчите, които са Sit Out, или по някаква причина не са получили карти в раздаването са извън подялбата на рейка. Този метод определено облагодетелства тайт пасивните играчи, които играят малко ръце, но въпреки това участват в разпределението на всеки рейкнат пот и дефакто се случва да получават рейкбек върху рейк, който не са платили.

  Мрежи/зали с този метод са: Revolution Gaming (Rodeo Poker) и Winning Network (PokerHost*)

  * Само когато сте на програмата - Platinum Rewards Program

  2. Contributed Rake метод

  Поради факта, че при Dealt метода, някои играчи получават незаслужено бонус върху рейк, който не е техен, Contributed Rake метода отчита малко по-точно допринесеният рейк. При него от значение е дали сте допринесли с нещо към пота, т.е ако просто фолднете, както в описаният по горе случаи с 39о от първа позиция, няма да участвате в разпределението на рейка. Но ако сте в големият блинд и преди вас има рейз и кол и вие пак решите да фолднете, то вие участвате наравно с останалите допринесли към пота в крайните калкулации (допринесли сте към пота, макар и само 1 голям блинд, но пак участвате наравно с останалите, които са допринесли).

  Този метод е малко по-точен от Dealt метода, защото ако не участвате в ръце няма как да ви се начисли от рейка на масата, т.е тайт пасивните играчи не са толкова облагодетелствани както при първият метод. Въпреки всичко този метод не е достатъчно акуратен при определяне на това, кой колко рейк е платил(представете си, че направите пот от 300$ с 1 опонент на флопа - рейкът е 3$, но на вас ви се полагат равни части заедно с малкия и големият блинд, които са допринесли минимално за този пот).

  Мрежи/зали с този метод са: InstaDeal (Rodeo Poker)

  3. Weighted Contributed Rake метод

  Ето го и най-точният метод при определянето на рейка. При него покер залите определят точно колко сте допринесли към пота и вие получавате съответната пропорция от рейка в този пот. Например ако пота е $60, взетият рейк е $3 и вие сте допринесли $2 към $60 пот, то вашата част от рейка е $(2/60 х 3) или $0.10. По този начин всеки получава каквото е заслужил и всъщност това е най-точният метод за определяне на платеният рейк до момента.

  Мрежи/зали с този метод са: Всички мрежи без по-горе изброените три.

  Много е важно, да се възползвате от метода, за събира на рейка в залата, в която играете. Това може сериозно да повиши доходите ви!
   

Сподели страницата