1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Основни методи за събиране на рейк в онлайн покер залите

Дискусия в 'Други покер зали' започната от Bighazelnut, 9 януари 2015.

 1. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,590
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +83 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Основните методи са три: "Dealt Rake", "Contributed Rake" и "Weighted Contributed Rake". По-долу ще разгледаме основните разлики при тях:

  1. Dealt Rake метод

  При него платеният рейк след всяка ръка се разделя по равно между всички участници в нея, независимо дали директно са фолднали, платили или рейзнали в ръката. По конкретно - получавате 39о от първа позиция на 6макс маса и си фолдвате, играчите след вас правят пот от 200$ с флоп и рейкът в ръката е 3$ - той се разделя по равно между всички, на които са им били раздадени карти и вас включително. Само играчите, които са Sit Out, или по някаква причина не са получили карти в раздаването са извън подялбата на рейка. Този метод определено облагодетелства тайт пасивните играчи, които играят малко ръце, но въпреки това участват в разпределението на всеки рейкнат пот и дефакто се случва да получават рейкбек върху рейк, който не са платили.

  Мрежи/зали с този метод са: Revolution Gaming (Rodeo Poker) и Winning Network (PokerHost*)

  * Само когато сте на програмата - Platinum Rewards Program

  2. Contributed Rake метод

  Поради факта, че при Dealt метода, някои играчи получават незаслужено бонус върху рейк, който не е техен, Contributed Rake метода отчита малко по-точно допринесеният рейк. При него от значение е дали сте допринесли с нещо към пота, т.е ако просто фолднете, както в описаният по горе случаи с 39о от първа позиция, няма да участвате в разпределението на рейка. Но ако сте в големият блинд и преди вас има рейз и кол и вие пак решите да фолднете, то вие участвате наравно с останалите допринесли към пота в крайните калкулации (допринесли сте към пота, макар и само 1 голям блинд, но пак участвате наравно с останалите, които са допринесли).

  Този метод е малко по-точен от Dealt метода, защото ако не участвате в ръце няма как да ви се начисли от рейка на масата, т.е тайт пасивните играчи не са толкова облагодетелствани както при първият метод. Въпреки всичко този метод не е достатъчно акуратен при определяне на това, кой колко рейк е платил(представете си, че направите пот от 300$ с 1 опонент на флопа - рейкът е 3$, но на вас ви се полагат равни части заедно с малкия и големият блинд, които са допринесли минимално за този пот).

  Мрежи/зали с този метод са: InstaDeal (Rodeo Poker)

  3. Weighted Contributed Rake метод

  Ето го и най-точният метод при определянето на рейка. При него покер залите определят точно колко сте допринесли към пота и вие получавате съответната пропорция от рейка в този пот. Например ако пота е $60, взетият рейк е $3 и вие сте допринесли $2 към $60 пот, то вашата част от рейка е $(2/60 х 3) или $0.10. По този начин всеки получава каквото е заслужил и всъщност това е най-точният метод за определяне на платеният рейк до момента.

  Мрежи/зали с този метод са: Всички мрежи без по-горе изброените три.

  Много е важно, да се възползвате от метода, за събира на рейка в залата, в която играете. Това може сериозно да повиши доходите ви!
   

Сподели страницата