1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Optimal Multi-Tabling for mid stakes.

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от IamBuddhaa, 28 януари 2016.

 1. IamBuddhaa

  IamBuddhaa
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  258
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +59 / 3 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте , гриндъри.

  Интересува ме какво е мнението на по-опитнитните и дълго практукаващи колеги професията относно броя маси , който е оптимален да се играе.
  До каква степен рефлектира на winrate-a ни играенето на повече маси , както и до каква степен влияе играенето на по-малко маси относно обема и минимизиране на вариацията.
  Една от основните грешки , които виждам при себе си е , че ако играя над 6 маси , много трудно мога да задържа А играта си повече от 60-100 минути , съответно ако играя под 6 маси на daily basis вкарвам изключително малък обем.
  Предполагам има огромна разлика дали говорим зa NL или PLO , тъй като в PLO трябва да се играят доста повече ръце , за 6макс говоря и ханд селекшъна е доста по-труден , за това бих се радвал да чуя коментари и от двата лагера.
  Каква според вас е разликата във winrate при хората , които играят повече маси и тези , които са на по-малко.
  Сигурен съм , че играейки по-малко маси играем много по-оптимално и шансът да подобрим аналитичната ни игра са в пъти по-големи , което за игра над 3/6 + според мен е задължително , но от 0.5/1 до 2/4 обемът е от огрмоно значение.
  Като цяло ще се радвам , да чуя мнения относно + и - и на двата стила , които блъскат много маси, както и на хора които играят не повече от 5-6 маси.
  Колко често се включва авто-пилота при едните и при другите ?
  Използват ли се някакви техники , като аларми, почивки, плискане на лице и т.н. за да не се авто-пилотира при multi-tabling над 6 маси +.
   
  • Creative Creative x 1
 2. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,579
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +71 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Аз като дълго играл на 8+ маси да кажа за нивата до 50НЛ включително, как се чувствам:

  Сесии в рамките на 1-2 часа са нормални без сериозна загуба на концентрация на 8-10 маси. След втория час, концентрацията пада драстично.

  На по-ниските нива 10 - 20НЛ, може да си позволя до 12-14 маси, но със задължителна почивка на всеки 2 часа, иначе изпушвам. Почивката е поне 15 минути, препоръчително 30 минути.

  Според мен дългите сесии, над 2 часа без почивка, неминуемо водят до загуба на пари. Аларма и задължителна почивка е най-доброто възможно.

  Някои хора, казват, че повече от 1 час сесия не е добре, но на 8+ маси е трудно да спазваш толкова малък период.
   
 3. Ludman

  Ludman
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  218
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +241 / 5 / -2
  Покер ръце:
  Аз като НЛ 6макс играч , бих могъл да кажа , че 4 маси най-оптимално като Уинрейт , а когато играя от 6+ маси и Уинрейта пада сиг. тройно! Къси сесии до макс 1.30ч играя(трудно го спазвам) най оптималната си игра, като то се усеща , когато започна да браузвам и тн. ... вече губя фокус!
  Дишане по време на сесия и вода .... бавно и дълбоко вдишване и издишване по няколко пъти ... поне на 5 мин. - страхотен анти тилт!
   
  • Funny Funny x 1
  • Informative Informative x 1
 4. aazz

  aazz
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  136
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +150 / 8 / -6
  Покер ръце:
  Зависи и какъв монитор имаш, предполагам по-вече то тук имат високи резолюции и доста инчове, но все пак има разлика от 9 маси в старса и PQR.
  Аз съм на мнение, че оптималното е 4-6 маси за NL 6max(въпреки че сигорно 10% от времето играя на толкова); ако играя твърде малко маси ми става скучно и започвам да се заигравам по-вече отнеобходимото. Но като видя риба и празно място веднага сядам, което ми е лиик най-вероятно, защото се озовавам с много маси и не затварям докато рибата не стане. Антониус когато играеше с isildur1 казваше, че до преди това е играл само на една масата и чак тогава е започнал на 2 и мозъкът му не можел да функционира на над 2 маси- цитирам :D. Когато гирая 9-12 маси съм забелязал че отварям малко по-тайт и играя предимно ръката си а не рейнджа и други регове съм забелязал че имат тайминг телс когато играят по-вече маси и аз се усещам да го правя.
   
 5. spirtaa

  spirtaa
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  174
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +138 / 0 / -2
  Покер ръце:
  Аз като играех активно използвах точно подхода много маси с дълги сесии (минимум 15 маси 50нл) и то доста успешно :) в добрите години имах двуцифрен уин рейт 2012-13г 2-5бб/100.Никога не съм бил добър играч, но в 4 клас можех да пускам видеото на бърз кадър и да чета надписите :) това ми качество на бързо обработване на информацията в комбинация с бързината ми с мишката правеха този подход най-изгоден като $ на час за мен.

  Тъй, че при всеки е различно в предвид личностните му качества кое би работило най-добре за него ;)
  Ако си достатъчно умен,имаш желание за развитие,полагаш ежедневни усилия и качваш нива е много по-добре 4 маси и всяко решение да е взето на 100% пък било то и с по 25к ръце на месец.

  А ако целта ти не е играта а $ на час като цяло... Покерът не е това което беше и има по-изгодни варианти за хората които сега навлизат и целта им е $ и си мислят че тая игра ще им оправи проблемите(все още си остава една от най-интересните игри измислени някога)

  пс: отговорът ми не е директно към тебе (ти качествата си ги имаш) а цялостен поглед на нещата :)
  пс2:small edge high volume легендите от едно време издишат в днешните игри, но ако ще си на нивата до 100нл с идеята да не мърдаш нагоре, все още е по-изгодния вариант за average reg imo
   
 6. nwb123

  nwb123
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  18
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +18 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Аз лично играя 6 маси (6 макс ПЛО) повечето сесии, като понякога пускам 8-9, но рядко (най-вече ако играя по-ниски нива). Ако можеш да стоиш концентриран докато играеш по-малко маси и не започваш да браузваш или да се разсейваш, това ти гарантира по висок уинрейт. Ако съпоставиш нещата така: по-малко маси = по-голям уинрейт, но по малко обем (и по малко рейкбек), а повече маси = по-голям обем(повече рейкбек) - двете са доста близко като краен профит (профит на час). Предимството, обаче, което ти дава играта на по-малко маси е, че имайки време да мислиш повече за всяко решение подобрява играта ти и така се развиваш като играч, следва да качваш нивата по-бързо и от там да вдигаш профита си в дългата игра. При играта за обем много трудно се развиваш като играч, дори да работиш върху играта си извън масите, защото по-трудно прилагаш всичко и доста неща ти убягват по време на игра.

  Успех!
   
  • Like Like x 2
 7. Seth

  Seth
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  918
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +427 / 5 / -3
  Покер ръце:
  Има един репорт в хем, който се казва "multi table report" и ти показва уинрейта според броя на масите.
  При мен няма особена разлика в bb/100 при 5-6-7-8-9 маси. От 2 до 4 маси уинрейта ми е двойно по-висок, но предполагам, че голяма част от ръцете, които съм вкарал на 2-4 маси са били ХУ срещу фишове или слаби регове.

  5 минутни почивки на всеки час са много полезни, но не винаги имам волята да ги практикувам. С тях играя по-дълго А играта си и успявам да правя по-дълги сесии.

  Имам кана с вода и лимон на бюрото си и пия много докато играя.
  На почивката 30 секунди на терасата за свеж въздух влизат доста добре.
   
  Последна редакция: 28 януари 2016
 8. Hades

  Hades
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  414
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +198 / 10 / -6
  Покер ръце:
  е персонално е доста, има хора на които 6 маси са им много, други си цъкат на 12 без проблем.

  Аз бих ти препоръчал да си играеш на колкото ти е удобно, но все пак като имаш 9 много софт маси, по-добре да ги играеш всичките вместо 6 от тях. Важно е да се отбележи, и че колкото повече си подобряваш играта и учиш нови неща, броят на масите, на които ти е комфортно да играеш - намалява.
   
 9. Miserry

  Miserry
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  433
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +143 / 1 / -3
  Покер ръце:
  Ако целта е пари - сметни си hourly-то на различния брой маси и виж, кое е по-добре.

  В противен случай по-малкото маси винаги са по-добре.
   
 10. konselieri

  konselieri
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  2,678
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +494 / 11 / -11
  Покер ръце:
  Май всичко е казано по темата, но това което Сет и Ицо казват - да се провери в ХЕМ - е най-меродавно,щото всичко останало е субективно и индивидуално.
   
  • Informative Informative x 1
 11. Nofear900

  Nofear900
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Ето ти доказана стратегия за успех:Засядаш някъде към 1,2 следобяд ,селектираш уж масите за риба,но не откриваш много такива..Все пак взимаш някви къси,1,2 bi,а може и и да си праскал 4,5 часа като за брейк евен.Става 6,7 часа -хапваш и се запукваш с бири(може и нещо по твърдо зависи от настроението и от часовете,които мислиш да прекараш пред PC-то,зомбирайки се в екрана),пиеш 3,4,5 и истинската игра започва-изведнъж масите започват да се пълнят,рибката е в изобилие,почваш да играеш 4,5 маси като се опитваш да бъдеш концентриран,но не ти се получава! Изведнъж решаваш,че HUD-a те дразни и спираш ХМ-то.Изпиваш бирите за има няма час,два,като през това време си own-нал фишовете за бау ин,два,а и са те съкнали с 70 % за 5 пъти по толкова.Става 11-12 часа,а пиенето отдавна е свършило и решаваш,че въобще не си пиян и трябва да ти стане по-весело.Вече си напред няколко кила,но искаш ОЩЕ! Взимаш още 2,3 пъти по толкова пиене и продължаваш да мултитейбълваш like a champ,а heater-a се активира.Спираш сесията на сутринта към 4,5 ,едвам стигаш до леглото,спиш като къпан и си с 5 цифри по-дълбок финансово.True story!

  edit:Симо понеже знам,че и ти цъкаш ПЛО- 4,5 маси на хубави лимити са ти достатъчни,иначе не може да се следи целия екшън и доста -EV.Ако искаш да намалиш вариацията ,особено в PLO-то предварително си задаваш автоматичен вход 40 %,а като си прекалено дълбок,разбирай x3,x4 на началния стак и има поне 2,3 рега на масата,които те покриват-момента за X-са е дошъл-тая стратегия не е жалкарска-все повече хора го правят-дори и милионерите,трябва да се знае колко неблагодарна игрица играеш.Селектирането също е важно ;)

  И btw измервай обема в ЧАСОВЕ,не в РЪЦЕ или МАСИ !!
   
  Последна редакция: 2 февруари 2016
  • Like Like x 2
  • Funny Funny x 1

Сподели страницата