1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Операция "Плюшено мече"

Дискусия в 'Grinders събития' започната от Kristina, 7 декември 2015.

 1. Kristina

  Kristina
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  439
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +118 / 4 / -5
  Покер ръце:
  GrindersMeche800x229.jpg
  И тази година почти отмина.... Настъпва и един от любимите ни празници – Коледа. Празникът, който топли сърцата на малки и големи и винаги ни връща там, където е топло и уютно – в детските ни спомени.

  Много от нас, обаче, не се замислят за тези, които нямат такива детски спомени...

  В България има над 300 домове за деца, лишени от родителска грижа. Много от тези дечица така и не са успели да запазят в съзнанието си лика на веселата Коледа с всички нейни красоти.

  За моя радост наскоро открих хора, които вече осма година дават всичко от себе си, за да създадaт Коледата такава, каквато трябва да бъде – изпълнена с подаръци и сбъднати желания!

  Операция „Плюшено мече“ е доброволническа организация, която се грижи за изпълняването на коледните желания на децата от домовете в нашата страна. Една изключително чиста и достойна за уважение и подкрепа кауза!

  Свържахме се с основателката на доброволническата организация „Операция плюшено мече“ и ето какво разказа тя:

  К: Здравей, Мишел!

  М: Здравейте, Грайндъри!

  К: Как се роди идеята за организацията?

  М: Операция „Плюшено мече“ всъщност не е регистрирана организация, а гражданска доброволческа инициатива – задвижвана от хората за хората. Преди цели 8 години, когато бях студентка едва първа година в Лондон, станах част от кампанията „ Shoe Box Day”, коята има за цел да намери дарители, които да пълнят кутии от обувки с подаръци за деца от различен пол и възраст. Тези кутии после се изпращат към различни държави за децата в нужда. Прибрах се седмица преди Коледа, с приповдигнат дух и вдъхновена от тази инициатива и реших, че и аз мога да направя такава добрина за някого. Аз и моя скъп приятел Виктор Бачкаров събрахме най-новите и подходящи за подаръци вещи, опаковахме ги и ги занесохме в дом „Коджакафалията“ в центъра на Бургас. Никога няма да забравя как съдбата се намеси тогава... докато опаковах подаръците вкъщи, осъзнах, че не знам точния брой на децата в този дом и не се бях свързала с директора, защото нямах телефона му. Тъкмо да изляза от вкъщи, за да отида до дома и да питам за броя на децата и по телевизията пуснаха репортаж за точно тази институция, като заглавието на репортажа гласеше: „33 деца от дом „Коджакафалията“...еди какво си! И ако това не е съдба... какво да е!

  bear 8.jpg
  К: Колко човека сте?

  М: През първите години бяхме само аз и мои най-близки приятели. Първите 3 години оперирахме в много тесен кръг - между 3-5 дома в Бургаския регион. През тези години не съм имала постоянен екип, по-скоро верни приятели, които всяка година помагаха по един или друг начин. Минала година имахме нещо като екип, защото тогава посетихме 33 дома в страната и общо 695 деца и бяхме не-сформиран екип – някакви хора, които в някакъв момент се включват с предложение да включим в инициативата и дом от техния град и ако тези хора са били достатъчно сериозни, съм ги направила отговорник за този дом и съм ги включила в операцията. Тази година през първите 10 дни сформирах 30-членен екип – по един регионален отговорник за всеки регион в България. Сега екипът ни е от 120 доброволеца. Всички работят безвъзмездно, когато могат и както могат между ходенето на работа, гледането на деца и тичането по задачи!

  bear5.jpg
  К: Колко хора ви помагат?

  М: В страницата ни във Facebook имаме в момента 11,617 записали се дарителя, а нашите регионални отговорници сега създават нови екипи за транспортиране и раздаване на подаръците, така че... МНОГО!

  bear2.jpg
  К: От какво имате нужда най-много като добродетели за децата?

  М: От догодина ще сме вече регистрирана организация, което може би ще улесни малко работата ни, но ще имаме нужда от много добре функциониращ уебсайт, който да има опция за самоактуализиращи се списъци. Иначе в момента имаме нужда от коли и хора за посещения в домовете, особено в по-малките региони на страната (Благоевград, Враца, Смолян, Плевен, Бургас и т.н). Също така търсим Дядо Коледовци и ще имаме нужда от много маски “домино“, за да можем да направим снимки с подаръците и с всички деца! Ако някой желае да помогне с тези неща – да влезе в страниците на регионите във Facebook и да погледне датите за посещение, после да напише коментар под списъка.

  К: Какви са най-желаните подаръци за Коледа от децата?

  М: Колело, кола с дистанционно управление, книги, енциклопедии, материали за рисуване, раница, спортни дрехи, mp3 player, козметичен комплект и имаме даже няколко китари и акордеона в списъка ни за Дядо Коледа тази година... и една въдица :) !

  bear4.jpg
  К: Какво ще си пожелаеш за Коледа?

  М: За Коледа си пожелавам да виждам повече усмихнати хора по улиците и повече хора, които подават ръка. Нека се радваме на малките неща в живота и да забелязваме красотата и добротата около себе си. А... и на второ четене имам даже по-добро желание – повече хора да повярват, че не всичко зависи от тях и Вселената има план, който работи за всички нас и нашите интереси!!!


  Разговорът ми с Мишел завърши и в мен останаха топли чуства и желание и аз да помогна на тези хора.

  Ако и вие желаете да се включите в тази инициатива, следете ТУК списъците с деца и техните желания. На страницата подробно и постоянно се описва всичко, от което доброволците имат най-голяма нужда. Крайният срок за включване в кампанията е 11 декември!

  Всички хора - и големи и малки, трябва да усетят трепета на Коледа, затова просто направете това, от което Света се нуждае – подайте ръка и дарете радост!!!
   
  Последна редакция от модератор: 8 декември 2015
  • Like Like x 3
 2. Kristina

  Kristina
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  439
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +118 / 4 / -5
  Покер ръце:
  Днес отново се свързах с хората от организацията и се оказа, че всяко дете вече има свой дарител:D
  Сега остава да се намерят доброволци, които да помогнат с разнасянето на подаръците.
  Ако имате желание и възможност - включете се! :)
   
 3. h0rNe7

  h0rNe7
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  448
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +283 / 7 / -19
  Покер ръце:
  За Варна ?
   
 4. Kristina

  Kristina
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  439
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +118 / 4 / -5
  Покер ръце:
  ТОВА е страницата за Варна. А ТОВА е основната страница на инициативата. Пишеш им и се разбирате кога и как можеш да помогнеш. Доколкото съм забелязала доста често, почти ежедневно се ъпдейтва информацията.
   

Сподели страницата