1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

нл20 6 мах

Дискусия в 'VIP дискусия' започната от Star6inata, 23 януари 2013.

 1. Star6inata

  Star6inata
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  94
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  нл20 6 мах търн ? чек, бет/кол бет/фолд

  ***** Hand History for Game 1111111111 ***** (Prima)
  €20.00 EUR NL Texas Hold'em - Wednesday, January 23, 09:18:02 ET 2013
  Table Button 264 (Deep) 10 Min (Real Money)
  Seat 5 is the button
  Seat 1: Player1 ( €0.00 EUR ) - VPIP: 83, PFR: 33, 3B: 67, AF: 8,0, Hands: 6
  Seat 2: Player2 ( €16.36 EUR ) - VPIP: 47, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,5, Hands: 30
  Seat 3: Player3 ( €29.09 EUR ) - VPIP: 23, PFR: 19, 3B: 7, AF: 2,3, Hands: 622
  Seat 4: Player4 ( €27.68 EUR ) - VPIP: 15, PFR: 12, 3B: 3, AF: 4,0, Hands: 114
  Seat 5: Hero ( €20.00 EUR ) - VPIP: 16, PFR: 12, 3B: 5, AF: 3,9, Hands: 22250
  Seat 6: Player6 ( €20.00 EUR ) - VPIP: 24, PFR: 19, 3B: 5, AF: 2,7, Hands: 2092
  Player6 posts small blind [€0.10 EUR].
  Player2 posts big blind [€0.20 EUR].
  Dealt to Hero [ Th Qh ]
  Player3 raises [€0.50 EUR]
  Player4 calls [€0.50 EUR]
  Hero calls [€0.50 EUR]
  Player6 folds
  Player2 folds
  ** Dealing Flop ** [ Td, 4s, 6h ]
  Player3 bets [€1.20 EUR]
  Player4 calls [€1.20 EUR]
  Hero calls [€1.20 EUR]
  ** Dealing Turn ** [ 9h ]
  Player3 checks
  Player4 checks
  Hero bets [€2.30 EUR]
  Player3 raises [€7.30 EUR]
  Player4 folds
  Hero calls [€5.00 EUR]
  ** Dealing River ** [ 2s ]
  Player3 bets [€20.09 EUR]
  Hero folds
  Player3 wins €39.09 EUR from main pot


  Здравейте, какво мислите за следната ръка като цяло. Префлоп реших да платя, защото мисля че ръката ми играе добре с/у 2ма от позиция. На флопа префлоп агресора си С-бетва и получава кол, след което и аз решавам да платя, защото мисля че имам добър очакван дял а и имам БДФД. На търна ни излиза ФД и 2мата опоненти пред нас чекват. Тук не съм сигурен за ръцете им. УТГ след като е чекнал на тази карта очаквам да е в повечето случаи с АК, AQ не мисля че АА,КК,QQ биха чекнали. За ръката на другия също нямам представа, не мисля че би следвало да е особено силен след като чеква ( особено на този търн). Тук не знам дали съм отиграл оптимално залагайки търна, направих го с идея най-вече да накарам оригиналния агресор да фолдне очаквания си дял с АК АQ. След като ме ре-рейзва бях доста изненадат от странната му линия но все пак реших да платя, защото към момента смятах че имам пот оддс. Ривъра не смятам че ме блъфира. След сесията анализирайки си ръката изникнаха следните въпроси на които ще се радвам да получа отговори:
  -дали чек на търна от наша страна не е по-доброто отиграване?

  След като ни рейзне:
  - дали според вас е възможно да тълкува малкия ми залог на търна за слабост и да реши да блъфира, с ръка която има някаква стойност все пак като АКо АQо или АК купи ? Аз лично смятам, че е малко вероятно.
  - дали според вас би изиграл ръка като АА, КК по следния начин? Според мен почти не е възможно, и все пак е по-вероятно отколкото да го прави на блъф. Срещу АА и КК имаме пот оддс да платим рейза му.
  - дали категорично може да го сложим само на сетове, срещу които трябва да си ФД на търна
  Извинявам се че не предоставям по-подробна информация, но противници ми са слабо познати. Нямам някакви бележки за отигравания, които да са ми направили впечатление. В динамиката на масата също няма нещо необичайно, което да повлияе върху линията им в тази ръка. Колкото ако ви се струва че задавам въпроси на които знам отговора, дори да е така и преди ми се е случвало някоя ръка да ми се е струвала ясна, но в действителност да съм бил с грешни разсъждения.
  Моля спазвайте правилата на Вип форума!
  //Виждам че този път доста си се постарал с описанието и расъжденията което е чудесно :) определено се виджа огромен напредък :) //
  Редактирай ръката, така че да излезнат картите и всичко нужно, за да може да бъде лесна за четене и разбиране. Моля не коментирайте ръце които не са спазили правилата за постване!
  Благодаря.
   
  Последна редакция от модератор: 27 януари 2013
 2. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,590
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +84 / 1 / -6
  Покер ръце:
  На мен ми харесва как си го изиграл. На търна плащаме за скритото валю от флъша, но в повечето случаи противника ще има сет в тази ситуация. Чек-рейза му на търна през човек, говори, че има нещо много силно. На тези нива никои не блъфира с такава линия. Ривъра е оптимален фолд. Аз лично бих рейзнал префлоп.
   
 3. radotdr

  radotdr
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,430
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Префлоп и флоп са добре, но на търна пота е 5 и малко, бетни поне 3. Ривъра си е лесен фолд.

  И двете ти ръце са доста зле постнати, без никакво инфо за опонентите, без никакво инфо за теб и твоите мисли по тях. Като цяло и двете ръце са лесни и няма много какво да се коментира по тях и ако се беше опитал да помислиш и опишеш както трябва щеше да го осъзнаеш и сам. Преди да постваш пак погледни тук:
   
 4. Star6inata

  Star6inata
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  94
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Мерси за отговорите. Приемам критиките в частта им че не съм споделил своето мнение за ръката. Колкото за моя имидж на масата, не мисля че някой от противници ми до има предвид ( едно заради лимита, друго заради малкия семпъл от ръце). Лошия от УТГ си е 18/18. Флоп С-бет 63%, търн С-бет 52% Причината да публикувам ръката е отиграването ми на търна. С малкия бет имах за цел да накарам префлоп райсера да хвърли неща като АК (бих се радвал да чуя дали според вас това има смисъл или чек на търна не е по-добре).След като залагаме и ни рейсва трябва да платим 5 евро за 20 т.е имаме 25% пот оддс (ако ги смятам правилно), а ако слагаме лошия само на сетове ( също нещо за което не съм сигурен и бих се радвал да чуя мнения) имаме 18% стойност в ръката. Т.е плащането на търна е лошо решение ?. Ривъра е ясен.
   
 5. radotdr

  radotdr
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,430
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Оправи си ръката за да не я изтрият и ще коментираме нататък. Виж нещата, които Юли ти е написал.
   
 6. Star6inata

  Star6inata
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  94
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Така става ли ?
   
 7. Pro2type

  Pro2type
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,431
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +321 / 3 / -5
  Покер ръце:
  Както каза и Радо до търна е ОК, а там ако решиш да бетваш направи го стандартно, ако мислиш, че стак сайзовете отнесени към пота са такива, че ако някои те чек рейзне си в кофти ситуация и някой от опонентите има такива наконности, може и да чекнеш отзад.

  П.С. така описани опонентите ти не знам дали има идея да скуйзнеш пре, ако предоставиш съответните стацове за хората и това ще се изясни :)
   
 8. radotdr

  radotdr
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,430
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  На търна ако бетнеш стандартен сайз от 2/3 пота и те рейзнат няма да е на блъф, но ти когато колваш го правиш не само заради пот одс ами и заради имплайд одс които имаш ако е със сет или стрейт, когато хитнеш флъша на ривъра.
  На търна е по добре да бетнеш, когато двамата чекват показват слабост и трябва да се опиташ да им фолднеш equity което имат от оувър карти.
  Когато даваш инфо за ръката няма нужда да я преразказваш, просто кажи какви са опонентите, какво мислиш за линиите които визмат и защо правиш това което правиш. :)
   
 9. Slowninja

  Slowninja
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  258
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +112 / 9 / -3
  Покер ръце:
  Аз съм за чек търн. Причини:
  - Доста кофти екуити срещу ч/р рейндж;
  - Много често няма да можем да вземем 2 барела валю, ако си хитнем флъша на ривъра, защото опонента ни ще фолдва много на ривъра;
  - Прикриваме си флъш-дроуа с чек бехинд и ако хитнем, може да не ни повярват на рейз (особено ако хитне примерно 7/8 купа и той е със стрейт, но също и която и да е друга карта );
  - Можем да си вземем валюто от топ пеъра на ривъра при бланкс, а примерно ако удари Асо, 7 или 8 можем спокойно да фолднем ако бетнат, вече при К или J е малко тегаво, но не особено и пота не е толкова значим;
  - Не взимаме валю от почти никакви по-слаби ръце на търна ако бетнем (виж им префлоп статса)
   
 10. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,907
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +747 / 14 / -20
  Покер ръце:
  Нещата в тази ръка ги виждам така - ако чекнем търна то на почти всеки ривър без карти, които ни подобряват ръката(Q,T, флъш и може би някои тотални бланкове от рода на 2,3 и 4) сме отново чек или ако има нормален бет преди нас фолд.

  Ако бетнем търна то със сигурност бих искал сайза ни да е нормален, т.е между 2/3 и 3/4 от пота за да нямаме колебания след това. Ако получим рейз с нормален сайз ще трябва да се предаваме разбира се.

  Сега една препоръка към теб - доста текст си изписал, но реално нищо не си ни казал за опонентите особено за Player 3, който е основния злодей в случая, а за него имаш над 600 ръце. Отделяй повече внимание на играта на хора с които очевидно играеш/ще играеш често.
   

Сподели страницата