1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Нареден ли е онлайн покерът ?!?

Дискусия в 'Общи приказки' започната от RobinHood, 28 април 2011.

 1. RobinHood

  RobinHood
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  "Не знам кой е първият човек, твърдял, че онлайн покерът е нареден, но съм сигурен, че е живял преди Христа. За жалост, хората, които бият тревога за щяло и за нещяло, успяха да изкривят твърдението, че има измами в онлайн покера и накараха много хора да го възприемат просто като лоша шега.
  Докато повечето обвинения за нагласени лоши и добри рънове вероятно са неоснователни, възможността за преправени и манипулирани раздавания е съвсем реална. Ако се занимавате с онлайн покер сериозно, препоръчвам ви да приемате всички обвинения в непочтеност към залите със здравословна доза скептицизъм, но също така без предубеждение.
  Искам да поговорим за две скорошни теми в 2+2, свързани с въпросния проблем.

  Трипъл Дроу в PokerStars

  Представителят на PokerStars Алекс Скот потвърди, че Старс са преправяли раздавания в трипъл дроу.
  В игрите без общи карти се случва картите в тестето да свършат. Например, ако играете стъд с осем човека и всеки играч види ривъра, ще са нужни 56 карти (изгорените включително). В играта трипъл дроу с шест човека теоретично всеки играч може да използва до 20 карти, сменяйки 5 карти на всеки от трите рунда. Това изисква общо 120 карти (изгорените включително).
  Естествено, рядко ще видим истинска ръка на трипъл дроу, където да бъдат използвани 120 карти. Но понякога се случва да бъдат изразходвани повече от 52 карти. В такива случаи протоколът е да се разбъркат изгорените карти и да се раздадат наново.
  PokerStars са решили да променят малко протокола. Те разбъркват изгорените карти, както в казината на живо, но после ги раздават така, че никой да не получи карта, от която по-рано се е отказал. Следователно софтуерът на Старс проверява, дали не сте получили картата преди, и ако е така, ви дава следващата.
  Алекс Скот казва: "Потвърждавам, че това е така. В PokerStars не е възможно да получиш карта, която вече си изгорил, дори на последната улица в трипъл дроу." и "Това не е грешка – решението беше взето след сериозни дискусии и консултация с Team PokerStars (всъщност, оригиналното предложение дойде от един от най-уважаваните ни професионални играчи). Идеята е, че никой играч не би искал някоя от картите, които вече не са му послужили, но на жива игра няма как да бъде направено. Онлайн не представлява проблем, така че защо не?"

  Трябва да си призная, за мен това е много лошо решение от страна на PokerStars. Ето защо:
  Онлайн покерът е замислен като пълен аналог на покера на живо. С други думи, имитирайки изцяло изгледа на живата игра (същото тесте, същата маса, същото раздаване, същата структура на залагане и правила), онлайн покерът предполага, че и играта ще функционира като на живо. Или с две думи, че картите ще бъдат раздавани на случаен принцип и има еднаква вероятност да получиш която и да е карта.
  На жива игра никога не могат да се раздадат картите на принципа, който PokerStars използват за трипъл дроу.
  Поради тази причина, това правило предава увереността ни, че PokerStars прецизно симулира жива игра.

  За мен обясненията на Скот са неубедителни и дразнещи. "Идеята е, че никой играч не би искал някоя от картите, които вече не са му послужили...“
  Никой играч не би искал да получи и 7-2 офсют на холдем. Може би PokerStars ще са още по-забавни, ако направят така, че никой никога да не получава офсют боклуци.
  Вероятно някои биха се захванали за моята аналогия с премахването на офсют траш ръцете и ще кажат, че това би оказало сериозен ефект върху играта, докато подмяната на правилата за трипъл дроу действително има много малък ефект. Но за мен разликата между двете неща е в степента, не в естеството. Старс пренареждат раздаването, за да подсладят играта, макар и по особено незначителен и едва доловим начин.
  Ако ви се иска да попитате, "Защо не? Как може да навреди?" Аз бих казал, "Защо е нужно?" Ако самата промяна е толкова малка и незначителна, защо изобщо да се прави? Защо да се разбива схващането, че онлайн покерът симулира живата игра заради такъв глупав повод?
  Аз не виждам причина да се манипулират раздавания по този или който и да било начин, и поради каквато и да било причина. Да направиш играчите по-щастливи е ужасна причина да се пренарежда раздаване. Всъщност, самото правило ме притеснява по-малко отколкото оправданието за него. Същото обяснение може да се даде в подкрепа на други манипулации с раздаванията, за които хората в PokerStars не биха могли да разберат напълно, или такива, за които могат да разберат и да се възползват от тях. Според мен е по-добре да се стои далеч от Кутията на Пандора.
  Doomswitch за редовните играчи?

  PokerStars са в центъра на вниманието и в друга 2+2 тема. Този път редовни потребители на сайта споменават, че те и техни приятели – също редовни играчи в Старс, претърпяват значително по-лоши от нормалното резултати в ол-ин потове. С две думи, темата повдига въпроса, че може би PokerStars са създали програма, чиято цел е да съкращава печалбите на редовните играчи, като нарочно раздава аутове за противника им в ол-ин потове.

  Досега не съм видял никакво доказателство, което да ме убеди по някакъв начин, че PokerStars извършват подобна измама.

  Не ми се обсъжда недоволството в 2+2 относно PokerStars и редовните играчи, защото нямам нищо документирано или каквато и да била идея по какъв начин да науча повече. Но бих искал да поговоря за общите неща в манипулирането на раздавания.

  Има две неща, за които съм доста сигурен:
  Манипулирането на раздаване е доста лесна задача.
  Покер залите имат едновременно краткосрочна и дългосрочна финансова полза от това да предрешават изхода от ръцете.


  Първата точка е относително проста. Логиката за това кой какви карти трябва да получава, колко често, и в кои ситуации да се случват тези модификации, относително лесно може да бъде превърната в код. За да се вкарат повечето промени, отнема по-малко от ден работа и то само за един програмист. Ако кодът трябва да се скрие, това може да отнеме повече време, но има ужасно много начини да скриеш код и да го направиш почти незабележим.
  С две думи, напълно постижимо е за която и да е онлайн покер зала да променя раздаванията, по какъвто начин смята за добър и да скрие тези промени успешно от трето лице с посредствени познания или стандартна проверка.

  Могат ли? Да, могат.

  А биха ли го направили? Според мен, биха могли.

  Ноу лимит холдем е най-популярната онлайн покер игра в момента и покер залите са принудени да я разпространяват, независимо дали искат, или не. Засега това работи в полза на залите, но от друга страна това не е перфектната игра от тяхна гледна точка, ако приемем, че перфектната игра би генерирала максимални постъпления за залите в среден и дългосрочен план.
  Многократно се е споменавало, че онлайн покер залите биха искали "рибите" да се справят по-добре, отколкото обикновено се случва в класическата ноу лимит игра. Теорията е, че докато рибата играе много, ще има повече работещи маси едновременно и по този начин залата ще трупа по-голям рейк.

  Според мен, положението е малко по-сложно от това, но изглежда като лесен извод, че залата би могла да направи някои модификации, които да подобрят доходността. Независимо дали това ще облагодетелства рибата или промяната ще е в друга насока, за мен, е съвсем сигурно, че залите имат финансов интерес да преправят играта и по този начин да печелят повече.
  Така че, те биха могли да го направят и ако го направят интелигентно, това вероятно ще им донесе по-добър приход. Звучи като нещо, за което никоя фирма не би се замислила. И въпреки това, ние покер играчите приемаме, че залите не се месят в раздаванията. Защо смятаме така?
  Дали защото мислим, че хората, които държат тези сайтове не биха паднали толкова ниско? Вероятно някои собственици са достатъчно честни, но е безумно да вярваме, че всички собственици на зали са омесени от най-почтеното тесто.

  Или предполагаме, че допълнителните печалби не си струват на фона на риска от това да ги хванат? Много хора мислят така, но, според мене, подобно схващане е грешно по две причини. Първо, алчността много често надделява над здравата преценка. Дори рискът наистина да е твърде голям, това не би спряло някои хора. Второ, според мене не е задължително рискът да е голям. Ако модификациите са изкусни и ако биват видоизменяни от време на време, може да се окаже много трудно да бъдат засечени. Освен това трудно може да се извади достатъчно категоричен извод само от анализиране на събраното хенд хистори. Напълно възможно е да го практикуват с години и никога да не рискуват да бъдат хванати.

  И какъв е изводът. Смятам ли, че онлайн покерът е нареден? Не бих казал, в момента не. Добрите играчи все още се справят доста добре и вадят доста редовни печалби от играта. Но вероятно има някаква измама и ботове, които намаляват приходите на редовните играчи. Също така, в някои зали вероятно има малка намеса в раздаванията, която също ощетява добрите играчи. Не знам със сигурност, и честно казано, едва ли някой друг знае.

  Това, което знам, е, че нареждането на раздаването е относително лесно за изпълнение, и също така би могло да бъде доходно за залите. Дали им вярвам, че не биха опитали. Честно, не.

  Не виждам смисъл да се съблека гол и да тичам по улиците, крещейки "ПОКЕРЪТ Е НАРЕДЕН!" Но мисля, че е въпрос на отговорност за всеки сериозен играч периодично да преглежда внимателно данните си и да се опита да открие някакви нередности. Ако не намерите нищо, чудесно. Но не би ме изненадало, ако някой ден разберем, че някой, някъде, е правил разни номера с раздаването през всичките тези години."
   
 2. Sergo90

  Sergo90
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,561
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +417 / 13 / -83
  Покер ръце:
  i dislike this thread :)
   
 3. RobinHood

  RobinHood
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Текста е от друг подобен саит няма да спомена името му поради логични причини . Ако това е против правилата нека админите да изтрият темата.
   
 4. Lag4Hapiness

  Lag4Hapiness
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,371
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +110 / 3 / -2
  Покер ръце:
  tldr
  и тая тема пък не втръсна ли на всички?
   
 5. Lakov

  Lakov
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  570
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Покера е нареден.
   
 6. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
 7. ShLiM

  ShLiM
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,883
  Трофейни точки:
  38
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  tlwr
  cliff notes?
   
 8. Chus

  Chus
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  457
  Трофейни точки:
  33
  Оценки:
  +12 / 1 / -0
  Покер ръце:
  Даже няма да си правя труда да го чета :D
   
 9. Beamer

  Beamer
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  59
  Трофейни точки:
  6
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Не съм го чел.Даже няма и да го чета.Ама май се сещам какво искаш да докажеш.Ще ти кажа едно...поиграй известно време "жив" покер.След това ще ревеш че "живия" покер е нагласен.
   
 10. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,302
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +409 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Който смята, че online покера е нареден и това не го устройва - еми просто да не играе.
  Да - случват се странни неща, но откакто на Пампорово играхме live и на jordi всичко му излизаше, аз улучих каре, Пешев хвана 2-3 аута и отделно имаше МНОГО сетъпи... от това по-наредено не бях виждал и осъзнах, че тези неща се случват много по-често, отколкото си мислим. Доста неща се случиха, докато играех на 1 маса и то по 1 ръка на минута или повече, а online играя много повече маси и action-а е доста по-бърз... и е нормално да стават даже повече setup-и.

  Та... от със всичко това искам да кажа, че нещата се случват доста по-често, отколкото ние си мислим и това както си мислим... не променя нищо

  Така че най-доброто което можем да направим е да продължаваме да играем и толкова :D
   
 11. paf85

  paf85
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  63
  Трофейни точки:
  8
  Оценки:
  +3 / 0 / -0
  Покер ръце:
  koito i kakvoto da kaje kogato edin igrach si upravlqva bankata pravilno, ima disciplina i est nqkakvi umeniq v kraian smetka vinagi e na + v online mrejite... software e ednakuv za vsichki prosto mnogo igrani ruce kakto kaza momcheto po gore doprinasqt za zabludata che se sluchva samo na nas ili che nesto ne e vuzmojno ..
   
 12. leopad70

  leopad70
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  387
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +9 / 1 / -4
  Покер ръце:
  Като ме бият много лошо винаги псувам софта,но след 2-3 мин ми минава и всичко си е ок.Просто хората приемат по различен начин загубите!Като цяло не вярвам,че е нагласен он-лайн покера.На живо ми биха ръка,койято в онлайн не са ми я били.
  Удрям фул АА на флоп 77А аз чек лошия влиза ол-ин аз кол той е с 55 и какво се случи...търн 5 ривър 5 и лошия ме събира с каре 5555.Това се случи в Радисъм (Капитолия)преди 2 години:D
   
  Последна редакция: 29 април 2011
 13. 7Diagrams

  7Diagrams
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  389
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Покера е подреден.
   
 14. alabala

  alabala
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,353
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +577 / 13 / -10
  Покер ръце:
  Естествено, че е нареден, но докато печеля, не ми дреме :D
   
 15. kyoMIS

  kyoMIS
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  231
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Нареден е да, но един добър не би го спряло това да продължи да играе (щом печели). Нареден е дотолкова, че печелившия играч да печели по-малко отколкото му се полага, донка да съкаутва по- често, съответно медеца за залата да тече на по-дебела струя и всички да сме доволни. За Старс и Тилт съм убеден че това е така, но не мога да го докажа, затова изказвам мнение само пред приятели и колеги и продължавам да си играя.
   
 16. Spitfire

  Spitfire
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,170
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +381 / 30 / -51
  Покер ръце:
  Някой направи ли си труда да прочете 1вия пост сериозно ?
   
 17. Spendthrift

  Spendthrift
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,011
  Трофейни точки:
  36
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Аз, но защото ми беше интересно какви са обвиненията този път :D
   
 18. Lakov

  Lakov
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  570
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Аз също го прочетох, но без особен интерес. Тази тема като цяло ми е много досадна... и да редят и да не редят какво значение има ,то се отнася за всички.
   
 19. Spitfire

  Spitfire
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,170
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +381 / 30 / -51
  Покер ръце:
  Принципно не е така, защото РНГ-то ако се промени може да отнеме от предимството на печелившите играчи, но е доста немислимо всичко
   
 20. Sergo90

  Sergo90
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,561
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +417 / 13 / -83
  Покер ръце:
  Rigged e . (to4ka)
   

Сподели страницата