1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Можем ли да печелим от покер днес?

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от Queen, 28 декември 2013.

 1. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Видях, че има 1 тема за това каква е разликата между 2009 и днес, което е свързано с проблема, но реших да отворя нова тема, защото акцентът беше съвсем различен - рейкът. Като цяло много неща влияят на крайният резултат - печалбата, но това е нещото, което влияе директно. Поразгледах си историята на ръцете 2 години назад - рейкът е 10бб/100 ръце, печалбата от игра - break even. Може ли да се печели от покерът при такъв рейк? При днешната игра, с подобни противници?
   
 2. jully

  jully
  Expand Collapse
  Super Moderator

  Съобщения:
  1,554
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +118 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Зависи от човека :)
  Всеки може да печели от покер(както и от каквото и да било друго), стига НАИСТИНА да го иска :)
   
 3. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,302
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +409 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Виждам, че някой печелят, следователно е възможно.

  На по-високите нива рейка е по-нисък като BB/100

  Аз лично никога не съм бил печеливш играч и не мога да ти дам съвет. Max-а ми е break even.
   
  Последна редакция: 28 декември 2013
 4. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Хора печелят от покер, значи е възможно - така е. Над 100НЛ рейка става драстично по-малък. Но до там?
  Извадих по-точна статистика:
  10НЛ - 10бб/100 ръце
  20НЛ - 8/100
  30НЛ - 7/100
  50НЛ - 5,5/100
  Да вземем последното ниво и да кажем че имаш солиден рейкбек от 40%. Значи ти остава да избиеш 60% от рейка си. Т.е. 60% от 5,5/100 = 3,3/100.
  Значи уинрейата ти на 50НЛ трябва да е 3,5, за да си break even. А до там какво? Ще трябва да разчиташ на мега късметлийската серия, гарнирана с малко тилт?
  Да не говорим, че ако уинрейта ти на 50 НЛ е 5, ще ти трябва сигурно 1 година игра, за да се качиш на 100НЛ, при правилен БМ.
  Не искам да хвърлям сянка или съмнения върху покера, като игра или препитание. Просто не мога да разбера, какво трябва да прави човек, за да надвие тези цифри? Да играе денонощно? Да не се тилтва никога? И да прави средно 7-8бб/100 ръце, за да има някакъв шанс?
   
 5. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,585
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +78 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Сметките са ти верни. На нива до 25НЛ включително се играе за рейк. Ти реално се бориш с рейка и печелиш от рейкбек 50-80%. Разбира се един добър играч, ще успее да бие и ниските нива с профит, дори в сегашните игри. Нагоре вече става трудното. Играчите са на ниво, не се изплащат толкова лесно и трябва внимателно да си подбираш масите, за да си печеливш.

  Аз лично мисля, че все още може да се печели от покер. За нашите стандарти, се изкарват невероятни пари дори на 10НЛ с 4-5 часа на ден, 20 дни в месеца. Лекарите в спешното взимат 600 лева за 180-210 часа работа, покер играчите на 10НЛ, взимат по 800-1200 лева с 80-100 часа игра на месец. Представете си ако работите по 180 часа на месец, колко ще се взимат. Просто тук заплащането е смешно и дори на ниските нива може да се изкарва над средно месечната заплата от 700 лева.
   
 6. dg7al

  dg7al
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  280
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +84 / 1 / -5
  Покер ръце:
  рейка е малко по-висок на 50нл.. отделно 40% рейкбек не може да е солиден... постоянно изскачат сделки, които за ниските нива с бонус за първи депозит и рейк,хенд,грайнд и всякъкви други рейсове често стига и до 80-90%(понякога и повече)... много е важно на ниските нива да не сме особено претенциозни... често няма да ни харесва софта.. ще трябва да играем в неудобно време за нас.. но нямаме ли най-добрата сделка, то трябва да сме близо до нея и да правим компромиси... най-важното за да си печеливш играч естествено е да си по-добър от опонентите си.. да имаш солиден банкрол за да си спокоен когато играеш и да се опитваш да се подобряваш... като задължително трябва да си правиш ревюта след сесии, да си търсиш лийкове при по солиден сеймпъл... да видиш къде изтичат най-много пари и да се опитваш да минимизираш поне загубите.. ако е невъзможно да излезеш на печалба... кои неща са ти проблемни в играта и или да ги избягваш ако не знаеш как да се справиш с тях или целенасочено да ги подобряваш... винаги трябва да имаш нещо над което работиш... не просто да си запълваш времето докато играеш... мисля че по-добра инвестиция от "коуч" няма.. особено за играч на "small" и "micro" нивата.. когато вече имаме някаква по-солидна основа можем по-лесно да си намираме грешките сами и да преценяме кое е добре или зле да правим или да не правим в бъдеще... естествено учителя трябва да е добре подбран... в grinders има 100% най-добрите статии и клипчета, които могат да се намерят по БГ форумите и ако се четат и гледат по-задълбочено и дадения материял не е много над нашето ниво би ни помогнало доста... защото примерно статия за "червената линия" няма да ни е особено полезна на 4-50нл...
  ако мога да обобщя.. :D дисциплина(по време, преди и след сесия), добър банкрол за нивото което играем, винаги да подобряваме играта си, когато играем да се опитваме да играем по възможно най-добрия начин който можем, стабилна психика.. ако тилтваме да го минимизираме.. да анализираме кога и защо тилтваме и да гледаме да не го допускаме.., подбор на маси и да играем във времето, когато има най-добри такива... като цяло всички знаем какво е нужно, но не всички полагаме достатъчно усилия... всичко се корени в мотивацията... ако я има.. ще има и резултати..
  Успех!
   
 7. DevilsTime

  DevilsTime
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  772
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +153 / 5 / -8
  Покер ръце:
  Toлкова много истини на куп, солид пост !
   
 8. antonioo

  antonioo
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  433
  Трофейни точки:
  31
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  все някой трябва да губи, за едни е възможно за други е невъзможно, въпроса е ти от кои ще си :) ако печелеха само залите, никой немаше да играе естествено
   
 9. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Само дето (без да се обиждате) това е малко като бла-бла за новобранци. Всеки, цъкал 2-3 месеца покер, може да ти каже подобни общи неща - политически коректни, без да дават много детайлна информация. Тук поставям конкретен проблем: как да си вдигна рейта над 10, за да мога да имам някакъв дори минимален профит. Говорим да не е еднократно и краткосрочно (което изключва wellcome бонуси). Кой афилиет ще ти даде повече от 30%? С всичките му там бонуси ще, рейсове (я хванеш, я не) ще стигнеш средно до 40%. Средно, дългосрочно!
  Покажи ми handhistory за 1 година (поне) където размазваш противниците си с рейт 7 и тогава вече да говорим. Покажи малко цифри, статистика, точни данни...
  С цялото ми уважение към институция като grinders, но дори да изгледаш всичките им клипчета, дори да се коучнеш при най-добрите, ако не си намериш нелегална офертичка за поне 60% рейкбек (всички знаем, че има такива) просто си обречен да тъпчеш на 1 място. Не знам дали знаеш, но самите афилиети си имат уговорка официално над определен % рейкбек да не се дава, за да не се изполва за нелоялна конкуренция. Нека ме оправдаят, ако греша.
  Освен това всички тези клипчета са достъпни както за теб, така и за бай Хуй. Какво ще е твоето предимство пред него след като и двамата сте ги изгледали? Да не говорим, че има и по-добри от тези (пак без лоши чувства). Има 1 000 000 достъпни покер книги, безплатни видеа, статии... Покерът днес е дооста по-труден от преди. И при всички тези спънки, ако щеш 100 лийка да си намериш в ръцете, има 1 място от където на горе повече не можеш да печелиш. И ти трябва да си там, за да умаловажиш рейка си.
  Разбира се това прави търсенето на добра рейкбек оферта може би едно от най-важните неща, редом до добрата стратегия или дисциплина. Но пак, дори с нея, сигурно трябва да изиграеш 2 000 000 ръце, за да можеш да се качиш 100НЛ. За колко време ще го направиш? За 1 година, като играеш всеки ден по 8 часа на 8 маси? Меко казано ще станеш разноглед.
  И какво ти гарантира, че на 1вия месец на новото ниво няма да имаш лоша серия, да те върне 2 нива назад :)
  Може да си говорим каквото си щем, но повечето хора тук са break even. Повечето pro-та са boom hunter-и, пари в покера не можеш да направиш без да си си заложил задника (и този на сестра си). И дори тогава имаш нужда от определена доза късмет или поне 3-4 годинки, за да го неутрализираш.
  Според мен в текущите условия, само 0,1% от хората, които се захващат с покер, могат да го направят своя професия. Останалата маса е на 0 или губи, за да ги изхранва тях.
   
 10. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Какво ще кажеш за следното: теглиш си цялата банка и отиваш да играеш на живо. Играта там е доста по-лесна, като цяло има бая донори и можеш да си цъкаш шорт в началото. Ако успееш да натрупаш 5-6к, спокойно можеш да си ги вкараш в залите и да започнеш от 100НЛ. Някой ще каже, че няма мултитаблинг на живо. Е, аз за 10 сесии успях да изкарам 2 годишния си онлайн профит. Наречи го късмет, ако искаш, но мисля че в казината, играчите са толкова слаби, че спокойно можеш да пренебрегнеш факта, че играеш на 1 маса. Някой беше казал, че нивото на играчите е като на онлайн играчите само че на ниво 10 пъти по-ниско.
  Просто идея! Така пестиш време докато стигнеш заветното 100НЛ.
   
 11. dg7al

  dg7al
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  280
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +84 / 1 / -5
  Покер ръце:
  ами не съм съгласен с почти нищо от гореизброеното... и относно това че е достъпна информацията за всички е ясно, но не всеки ще я усвои и използва еднакво... а и не трябва всичко да се взаимства едно към едно... обогатяваш си мисленето и виждаш друга( и навярно правилна/работеща) гледна точка.. отделно и да бъстнеш поради някаква причина от 10нл до 100 ако биеш нивата в зависимост от разходите естествено... спокойно се качва за 3-5 месеца със солиден обем... и играчите са break even защото развитието на играта им е break even... само с трупане на опит няма как да се просперира особено... и ако човек го мързи и не търси вината в себе си, няма особен смисъл да се тормози в сфера, в коята има конкуренция... всичко друго е "бла-бла-бла"
   
 12. Bighazelnut

  Bighazelnut
  Expand Collapse
  Value Control

  Съобщения:
  1,585
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +78 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Ти какво очакваш да ти се каже? Няма безплатен обяд, навсякъде за да взимаш стабилни кинти си трябва бачкане. Ти ако мислиш да правиш по 100 000 евро със 500 евро вложени на 10НЛ за един месец, няма да стане. Щом не ти харесва, отиваш в местния супермаркет и бачкаш по 180-200 часа за 500 лева и си готов.

  Интересно ми е ти какво очакваш от покера? Ако търсиш лесни пари, това не е за теб.
   
 13. jully

  jully
  Expand Collapse
  Super Moderator

  Съобщения:
  1,554
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +118 / 0 / -0
  Покер ръце:
  dg7al е казал всичко, няма какво да добавя!
  Ясно се вижда разликата между позитивна и негативна нагласа.
  Ако един човек мисли че ще победи, друг че ще загуби, обикновенно и двамата са прави.
  Queen, мисля че ще можеш да се справиш с покера и да си печеливш играч.
  Виждам че си интелигентен човек и имаш много енергия. Дай и фокус и всичко ще стане точно както го искаш. Не мисли в ''оковите'' на парите.
  Харесай си игра, стани добър на нея и парите сами ще дойдат.
  Фокусът е да станем добри в нещото което обичаме, не да правим сметки и изчисления от кое ще изкараме повече кинти. Последното изречение го казвам от личен опит.
  Няма по силна искра от любовта към играта. Аз я открих след 7 години игра, но се оказа че съм бил винаги влюбен в тази игра без да го осъзнавам :)
  Успех с начинанието :)

  dg7al благодаря ти от името на целият екип за добрите думи :)
  Това значи много за нас :)
   
 14. ngl11

  ngl11
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,244
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +25 / 1 / -2
  Покер ръце:
  @queen ти хем знаеш, че 0.1% могат да печелят от покер, а си пуснал тема с този въпрос за заглавие! WTF!!! Леко безидейно... :)
   
 15. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Всъщност, като цяло не търся професионално развитие. Имам странични добри доходи, винаги съм цъкал заради състезателната тръпка. Изкарвал съм пари от него, но не за да се прехранвам.
  Не мога да разбера дори теоретично, възможно ли е да надиграеш произволна маса, без помощни средства? Щото останалото си е риболов, не покер.
  Световната тенденция също ми е ясна - бедните държави: източноевропейски, азиатски, африкански цъкат за профит. Богатите държави цъкат за кеф. Те губят, но за тях това не е голяма загуба, ние печелим, но за нас е добра печалба. И балансът е готов!
  Какво ще стане, ако рибата намалее? И вместо да сте ти, рибата и 3-4 рега, сте само регове на масата? Тогава ще си въртите едни пари..?!
  И като цяло пак не мога да си отговоря - очаква се да гриндиш с над 6 рейт на 10 НЛ, за да го качиш ли? Над 4 рейт на 50 НЛ?
   
 16. Queen

  Queen
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  240
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Мерси за позитивния пост! Като цяло не искам да звучи все едно се заяждам, но някои неща са ми необясними на ниво парадокс.
  Може би още не съм се влюбил ;) (в играта)
   
 17. ilpm

  ilpm
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  601
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +46 / 2 / -2
  Покер ръце:
  boom hunteri хихих :Д
  btw и СнГтата и МТТтата са покер и можеш да имаш огромен едж над опонентите си :)
   
 18. RealSot

  RealSot
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,866
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +743 / 22 / -42
  Покер ръце:
   
 19. Jorga

  Jorga
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  318
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +16 / 0 / -0
  Покер ръце:
  dosta po visok e da :)
  posledno igrah na 14/100 nl50
  slabite igrachi kompensirat, podbora ima ogromno znachenie
   
  Последна редакция: 28 декември 2013
 20. DarkAvenger

  DarkAvenger
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  86
  Трофейни точки:
  23
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:

Сподели страницата