1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Let's talk about PLO @ Grinders Summer Camp

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от alabala, 24 август 2016.

 1. alabala

  alabala
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,352
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +577 / 13 / -9
  Покер ръце:
  Здравейте,

  Този септември в Гърция, за първи път ще се присъединя към една от Grinders сбирките като редови грайндър и с удовсолствие ще споделя последните летни дни с общността. Направи ми впечатление, че интересът към PLO във форума се е засилил в последно време. И понеже забелязах, че по тези събития досега не е имало презентации относно играта с 4 карти, реших да подхвърля идеята на шефовете да открадна малко време от Seth и Zografa, за да можем да си спретнем една PLO дискусия. Те с удоволствие я възприеха и ето ме тук, пълен с идеи за какво да си поговорим, така че да оползотворим времето максимално добре за възможно най-широк кръг от хора.

  Мисля да направя два панела от по около 2 часа. В първия, искам да ви поговоря за едни много прости неща, които обаче са от изключителна важност за уинрейта ни в PLO игрите, с тенденция да стават все по-важни. И точно, защото изглеждат елементарни и "всеки ги знае тия работи", точно затова често биват пренебрегвани и представянето ни започва да страда. Става въпрос за:

  а) психологическият аспект на PLO - подготовка за сесия, провеждане на сесия, анализ след сесия, менажиране на тилт, спорт/хранителен режим/режим на сън и как те влияят на възприятията ни;

  Тук ще ви разкажа какво съм установил (и често забравям), че работи за мен през тези 8 години PLO кариера. Смятам, че способността да задържиш възможно най-висок левъл на игра за възможно най-дълъг период от време е може би най-ключовото умение в ПЛО в днешно време. Ще бъде чудесно, ако стане дискусия и всеки сподели по някой позитивен трик.

  б) position, position, position - как да структурираме балансиран префлоп рейндж от различните позиции и как да го адаптираме срещу различни типове играчи от ляво/дясно;

  Едва ли има човек във форума, който да не знае, че позицията е от изключително значение в покера. Повечето съм убеден, че са чували, че в PLO тя има още по-голямо значение. Но много от нас, включително и аз, често забравяме колко важна наистина е тя, започваме да я пренебрегваме в решенията си и резултатите необяснимо заорават. А истината е, че колкото е да е заложена постфлоп играта в PLO предвид пот лимит структурата на залагане, то голяма част от грешките и трудните ситуации на по-късни улици се раждат от играенето на неподходящи ръце, от неподходяща позиция, срещу неподходящ противник. Ще се опитам набързо да скицирам основните проблеми, в които несъзнателно се вкарваме префлоп, пренебрегвайки позицията ни на масата.

  Мисля, че тези две точки ще бъдат полезни за всички грайндъри, даже и да нямат задълбочен интерес в PLO. Във втория панел бих искал да си поговорим за малко по-тясно дефинирани PLO ситуации. Аз имам доста идеи, но тъй като времето е ограничено, бих искал вие да се намесите с мнение какво точно бихте желали да дискутираме, за да ви бъде максимално полезно. След седмица ще предложа пол с гласуване коя от темите да изберем, за да подготвя интересни ситуации, които да коментираме.

  До скоро!
   
  • Like Like x 9
  • Winner Winner x 4
  • Friendly Friendly x 1
  • Useful Useful x 1
 2. AstraLa

  AstraLa
  Expand Collapse
  The One, the Only, Misteeeeeeeeeeeeer...!

  Съобщения:
  1,453
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +592 / 12 / -11
  Покер ръце:
  Едва ли е нужно да го казвам, но все пак:

  1) alabala е мега госар и PLO бог;
  2) има уникалната способност да обяснява както "елементарни", така и сложни неща по начин, по който да бъде разбираем за всички;
  3) ако някой ВСЕ ОЩЕ се е чудел дали да ходи на този кемп, мисля, че това е черешката на тортата!
   
  • Agree Agree x 2
  • Like Like x 1
 3. h0rNe7

  h0rNe7
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  448
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +283 / 7 / -19
  Покер ръце:
  НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ !
   
  • Like Like x 1
 4. Seth

  Seth
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  918
  Трофейни точки:
  78
  Оценки:
  +427 / 5 / -3
  Покер ръце:
  Чувствам се доста по-развълнуван за кампа вече (по-яко е да задаваш въпроси, от колкото на теб да ти задават :) ). Би ми било интересно да поговориш за cbet играта в PLO.

  Лекциите ще са 3 дни. Със Зографа решихме всеки лектор да води по един ден.
  Също планът ни е, да са след закуска до обяд, за да имаме време следобед за плаж,
  спорт и почивка.

  Моите теми също ще са две:

  1. Задълбочен анализ на ръце с помоща на флопзила. Изграждане на опростена, ефективна стратегия, от гледна точка на двамата опонента.

  2. Анализ на опоненти по статсове. Откриване на генерални лийкове и експлойтив тенденции.
  Съставяне на план за игра срещу тях, приспособяване и настройване на нашата стратегия, в зависимост от стратегията на опонента ни ( експлойт).

  И ако остане време и все още ни е интересно, може да се опитаме да свържем точка 1 и 2, т.е. да си съставим стратегия в конкретен спот срещу конкретен опонент.
   
  • Like Like x 4
  • Useful Useful x 2
  • Winner Winner x 1
 5. Ghost

  Ghost
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  221
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +119 / 0 / -4
  Покер ръце:
  Хрумна ми една идея, да я сподела.
  Аз съм от хората който си гриндяг редово в грайндърс но няма как да направя нужния рейк за тоя камп, но на месец си рейквам едни 500-700евро.
  Идеята ми е ако може да се запишат тези лекции от кампа и после до тях да има достъп от играчи който нямат взможност да спечелят пакет но същевременно са лоялни и правят някакъв сносен рейк.
  Така и малки играчи като мен, ще видиме неща и може да вземем да понаучиме нещо и ние от големите батковци.
   
  • Like Like x 6
  • Agree Agree x 3
 6. Sinnerman

  Sinnerman
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  34
  Трофейни точки:
  33
  Оценки:
  +65 / 2 / -0
  Покер ръце:
  Чудесна новина ! Ще е много яко да чуем съветите за ПЛО на опитен играч.
   
 7. alabala

  alabala
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,352
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +577 / 13 / -9
  Покер ръце:
  Здравейте отново,

  Поради ограниченото време и организационни въпроси се налагат някои промени по моята програма. Първа точка за психологията отпада, за нея ще ви разкаже Zografa в неговата презентация, а аз може да се включа с някои допълнения, специфични за ПЛО.

  Панелите от два ще станат един, като ще гледам да се събера в два часа, до два часа и половина. Точката за позицията и префлоп рейнджовете остава и ще бъде основна, като ще си говорим и за особеностите на transition-a от NLHE към PLO. Това налага фокусът на дискусията да е към по-начинаещите в ПЛО играчи, затова и ръцете, които ще подбера за коментар ще бъдат относно по-тривиални спотове. Все пак ще се постарая да доставя по някой "ахааа" момент за всички присъстващи.

  На някои от следващите събития може да се впуснем в по-дълбоки води.

  До скоро!
   
  Последна редакция: 7 септември 2016
  • Like Like x 2

Сподели страницата