Не открих такава тема... Интересува ме имате ли впечатления дали се правят по-малко грешки с ниски бутони или с високи? Ако сте си писали с мен в скайп ще знаете защо се интересувам . И други предимства/недостатъци на двата вида ако може да кажете. От може би 4 години ползвам клавиатури с ниски бутони и вместо да бъркам по-малко става все по-зле, напоследък е нетърпимо и се чудя дали да не си взема сега с високи
Пробвах известно време с ниски и не мисля, че ще повторя отново, супер неудобни все едно пишеш от тъч пад. Много трудно се добива представа къде точно ти е ръката, плюс силата, с която се активират бутоните е много по-ниска и от там стават доста грешки, като да натиснеш 2 без да искаш.
Замислям се и за механична клавиатура. ето един хубав guide по темата http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html
Моята работа е свързана с много писане и от личния ми опит клавиатурите с високи бутони са по-удобни. От друга страна мои колеги пък предпочитат ниски, заради по-малките усилия и по-тихото писане. Като цяло е строго индивидуално, може да си купиш някоя за 10 лева да пробваш 1 седмица и ако те устройва си купи качествена.
Аз преди писах на една с нормални бутони (тия белите от едно време, дето после стават жълти), но много раздръкани бяха бутоните. След това минах на клавиатура с ниски бутони и ми беше по-удобна и след като я залях с алкохол и спря да работи за седмица (сега пак си работи) пак си взех друга с ниски бутони. На мен са ми по-удобни и безшумни и това ми харесва. Някой обичат да им тракат бутоните докато пишат (така знаят, че са натиснали бутона). Аз преди ползвах една програма, за да се науча да пиша и доста ми помогна. Забравих й името, но виждам че има доста такива
Stamina може би? Иначе съм ползвал всякакви клавиатури и не мисля, че разликите са кой знае колко съществени.
Да, точно Stamina ползвах. Доста е полезна imo. Иначе предната ми клавиатура беше с малко по-изкривени бутони, ще да не те боляли ръцете и там някво заболяване, но не виждам разлика. А пък аз предпочитам клавиатурите да имат допълнителни бутони (тия мултимедийните), щот от там си пускам музиката и т.н. и ми е доста по-удобно (ама то както свикнеш).
Каквато и клавиатура да си взема след първия удар със всичка сила не издържа. После събирам копчета 15 мин. и нареждам още толкова.
Естествено, че високите са по удобни и всеки който е използвал и двата вида знае защо. Не може да си използвал само единия вид клавиатура и да се коментира коя е по удобна. Все пак има значение и какви са пръстите на тоя дето ще щрака, ако са му като кебапчета то тогава писането винаги ще е проблематично. Някой от вас виждал ли е пианист с пръсти като кепабчета, щот аз не съм
Moqta klaviatura se kazva Benq Metalbase Klasi4eskata standartna klaviatura, koqto ve4e uj ne se proizvejda, i e MEGA udobna. prepora4vam q na vseki.
Ниски бутони с увеличено разстояние между тях FTW! 4 години програмирах на високи бутони и откакто смених на ниски, направо се родих.
Ама зависи какво се има предвид под ниски. Има клавиатури със огромни бутони на височина, има и такива със хипер плоски, като и 2та вида са лайна. По добре вижте тая дето ви я написах, тя е със средните по размер. Доста кефи.
На калпавия програмист (гриндер, чатър и т.н.) - клавиатурата му пречела P.S. Макар че 2 дни си търсих клавиатура, намерих си... продадох я на съфорумец същия ден и после си взех друга