1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Какво би направил, ако парите не бяха проблем?

Дискусия в 'Общи приказки' започната от toxic, 8 януари 2015.

 1. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  "Какво желаеш? Какво те кара да гориш? Каква ситуация би харесал? Нека да предположим, че често питам това по професионално ориентиране на студенти.

  Те идват при мен и казват: "Е, ние завършваме колеж и нямаме ни най-малка представа какво искаме да правим."

  Така че аз винаги задавам въпроса: "Какво би искал да правиш, ако парите не бяха проблем? Как наистина би се наслаждавал да живееш живота си?"

  Толкова е изумително, че в резултат от нашата образователна система, тълпи от студенти казват: "Добре, бихме искали да сме художници, бихме искали да сме поети, бихме искали да сме писатели. Но както всеки знае, не можеш да спечелиш никакви пари по този начин!"

  Друг човек каза: "Ами, аз бих искал да живея на открито и да яздя коне." А аз отвърнах: "Искаш ли да учиш в училище за езда?"

  Нека да помислим за това. Какво искаш да правиш? Когато най-накрая стигнем до нещо, което личността твърди, че наистина иска да прави, бих му казал: "Направи това! И забрави за парите!"

  Защото ако кажеш, че печеленето на пари е най-важното нещо, ти ще прекараш живота си, губейки изцяло времето си! Ще правиш неща, които не харесваш, за да продължиш да живееш – тоест, да продължиш да правиш неща, които не искаш да правиш! Което е глупаво!

  По-добре да имаш кратък живот, изпълнен с това, което ти харесва да правиш, отколкото дълъг живот, прекаран по жалък начин. И в крайна сметка, ако наистина харесваш какво правиш – няма значение какво е то – рано или късно ти можеш да станеш майстор в него.

  Това е единственият начин да станеш майстор в нещо – истински да бъдеш в него. И тогава ще си способен да вземеш добър хонорар за него, каквото и да е то. Така че не се притеснявай прекалено много, всеки се интересува от нещо. За всичко, от което можеш да се интересуваш, ще откриеш и други, които са заинтересовани.

  Но е съвсем глупаво да прекарваш времето си, правейки неща, които не харесваш с цел да продължиш да изразходваш неща, които не харесваш, да правиш неща, които не харесваш и да учиш децата си да следват същата схема.

  Виждате ли, това, което правим е да отглеждаме деца и да ги учим да живеят същите животи, които ние живеем. За да могат да се оправдаят и да намерят удовлетворение в живота като възпитават децата си да отгледат техните деца, правейки същото. Така че всичко е празни приказки и никакви действия – никога не се стига дотам! И затова е толкова важно да обмислиш този въпрос:

  Какво желая?"

  Автор: Алън Уотс

  Източник: manifest.bg
   
 2. atimbalanda

  atimbalanda
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  180
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +51 / 1 / -4
  Покер ръце:
  Интересна тема. В момента да призния ме мързи да пиша дълъг коментар,но по-натам ще драсна няколко редчета.
   
 3. mininikolova

  mininikolova
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  12
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Ако парите не бяха важни покера едва ли щеше да е толкова популярен. :)
   
 4. GambitTakesDis

  GambitTakesDis
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  737
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +193 / 5 / -1
  Покер ръце:
  Вчера играх с едно австрийско регче, което ми го слага на същата маса 3-ти турнир подред. Игра супер добре, стана ми интересно кой е и го сърчнах: Оказа се, че през 2013 е спечелил Стани богат за 1М, а в хендон моб си има кешове от турнирчета тип 60€ и 100€ бай-ин. Станал е 3-ти в Прага на 1к декември, а явно тия дни си е шипнал ПЛО турнирчето.
  Както Юли беше казал, нека всеки се замисли дали все още би играл покер, ако беше финансово осигурен и ако отговорът е не, да открие това поприще, в което самият процес на развитие му носи удоволствие !
   
 5. kidpokerstz

  kidpokerstz
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  186
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +8 / 1 / -0
  Покер ръце:
  Не бих гриндил със сигурност, бих играл големите турнири из европа/щатите докато ми омръзне и след това ще си направ казино, в което не се пуши и там ще играя
   
 6. peshobarabata

  peshobarabata
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  34
  Трофейни точки:
  8
  Оценки:
  +2 / 0 / -0
  Покер ръце:
  че те не го ли забраниха това навсякъде?
   
 7. kidpokerstz

  kidpokerstz
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  186
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +8 / 1 / -0
  Покер ръце:
  Говоря за България, в казината се пуши... по много
   

Сподели страницата