1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Как започна всичко ?

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от wabbitt, 10 октомври 2009.

 1. wabbitt

  wabbitt
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  496
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +65 / 2 / -2
  Покер ръце:
  Правя тази тема с цел всеки да направи едно кратко ревю на покер кариерата си (професионална или не :)) до момента. Мисля, че би било много интересно, особено ако някой от по напредналите от нас разкаже как са се развили нещата за него.

  Общо взето мисля, че трябва да се спомене нещо за това: Кой ви запали по покера, на какви нива започнахте да играете, как се развиваха нещата в началото, кое ви помогна най-много в развитието ви като играч и един доста интересен върос ... а сега на къде :) какви са ви целите за напред ? Все пак колкото повече, толкова повече така, че разкажете за всичко което се сетите :) тези въпроси са едни от малкото които лично на мен са ми интересни.

  Ще започна пръв въпреки, че нещата при мен не са кой знае колко интересни :)

  По покера се запалих може би преди 2 години когато бях едва на 16. Един приятел постоянно ми разказваше как гледа покер по Евроспорт и реших, че е интересно. Една вечер разцъквах каналите и попаднах случайно на някакъв епизот от WPT. След като го изгледах реших, че и на мен ми харесва :D На следващия ден му казах, че и аз съм гледал и ми е харесало и той ми даде един сайт в който бяха написани правилата. Така започна всичко. Започнах леко по леко да ги уча и докато се усетя всяка вечер играех по фрийроли с по 50$ награден фонд и 1000 + играчи. Играх доста дълго така, но не разбирах много играта и никога не печелех което ме отказа. Тогава реших, че това не е за мен и спрях. преди половин година обаче реших пак да поиграя. Вече знаех правилата и ми беше по лесно. Не след дълго открих сайт с стратегии и видях, че покера не е просто едни правила и луд късмет. Стана ми доста интересно и започнах да чета и да гледам клипчета като луд. Тогава дойде и моментът на първата ми печалба ... това се случи в фрийрол само за българи в който станах 4-ти и взех 40 евро. След тази печалба реших, че това ми е шанса и реших да започна да спазвам банкрол мениджмънт и започнах от 1$ Sit&Go. Банката ми нарастна сравнително бързо и за около 2 месеца, като се има впредвид , че играех доста малко, успях да направя банка 200 евро. Sit&Go обаче ми беше доста скучно и реших да започна кеш. Започнах с 10 НЛ, но виждах, че играчите играят доста по различно от това което аз смятах за правилно и реших да скоча на 50 НЛ. Тогава след няколко дни бях пак с толкова с колкото започнах и реших да пусна клипче в вече бившия сайт ballerpoker. Получих Leakfinder клипче от radotdr и може би това беше повратната точка в скромната ми покер кариера. Просто в един клип от 30 мин аз разбрах колко далеч съм всъщност от правилната игра и колко много имам да уча. Мислех се за много повече от другите, а това не беше така. Изтеглих парите и спрях с покера за около месец.

  През този месец се случих много неща. Започнах да уча адски много. 2+2 стана основно четиво за мен. Изгледах също и всички клипчета от сайта. Наистина научих много неща, но реших, че просто без практика нищо няма да стане. Реших да се захвана с покера СЕРИОЗНО.

  В началото на Септември депозирах 100$ в Pokerstars и както може да видите от последния ми блог нещата се развиха доста добре. Успях да избия бонуса им от 50$ и вслушвайки се в съветите на всички тук реших, че там не е много подходящо за играч на ниските нива.

  В началото на този месец депозирах 100 евро в Унибет и започнах гриндването. За сега съм на 4НЛ и нещата вървят с доста по-бавни темпове, но явно просто в Старс ме е бил хванал много добър рън. Все пак мисля, че няпипах правилния ритъм и се нагодох към играта в унибет.

  Занапред целите са ми grind, grind и пак grind. Не играя за парите в момента като единствената ми цел е изкачването на нивата и усъвършенстването ми като играч.

  Това е от мен. Надявам се да ви хареса идеята и всеки да сподели как са се развивали нещата за него. Като един начинаещ играч ми е доста интересно как са се развивали нещата в началото и при другите.

  Успех по масите.
   
 2. radotdr

  radotdr
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  1,430
  Трофейни точки:
  53
  Оценки:
  +8 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Радвам се че клипчето е имало ефект !!! Продължавай с усърдната работа и ще се получат нещата.
   
 3. neveroddoreven

  neveroddoreven
  Expand Collapse
  BPF Champ

  Съобщения:
  734
  Трофейни точки:
  28
  Оценки:
  +96 / 2 / -7
  Покер ръце:
  WARNING: tl;dr
  Преди две години не помна кой.. ме запали по играта/на 16 да съм бил/. Естествено, в началото маса фрийроли, каквото кешна, на кеш маси и дотам.. към септември 2007ма спрях и направих едногодишна почивка.

  Септември 2008ма отново се захванах, този път по-сериозно.. спечелих 4$ от фрийрол и започнах да градя банка.. Силно казано градя, вероятно доста хот съм рънвал в началото, че да направя 100$ на кеш НЛ4.. за около 3 месеца. В началото на декември вече разбирах някой неща, но все още бях далече от истината.. бях гриндил НЛ4 последният месец, постоянните суингс много ме изнервяха и най-накрая реших да кача нивото ъндърролд (толкова и съм знаел кво е ъндърролд тогава). Оттам отново един доста хот рън и ето ме с 200$ банка. Мрежата, в която играех тогава, предлагаше доста добри турнири с доволен оувърлей (карбонпокер.ком).. Свикнах да цъкам отвреме навреме такива с 10$+1$ вход и ето, че навръх Коледа се намерих с банка от 400$, записан за 3500$ ГТД ~ 180 човека с ребай и аддон.. след като до първата почивка бях направил всичките възможни 3 ребая и взех аддон, гордо продължавайки играта с 2500+2500 чипа (а именно стартов стак + аддон).. се случи нещо, което не можах да повярвам дни след това.. спечелих го. Коледната сутрин, с 1500$ в акаунта (не на мое име естествено), едвам заспах за да се събудя след 5 часа и да опитам отново да осъзная какво ми се случва. Не след дълго открих НЛ100, където направих следното.. 1500-2000-1100-200. Естествено, без никакви адекватни знания за покера по тези нива и едни от първите ми сблъсъци с неща като 3бет.. та дори 4бет, просто подарявах пари на тамошните 5 рега на кръст, които не блестяха с кой знае какво. Така или иначе.. с 200$ в акаунта успях да спечеля някакво МТТ с 300$ първо место, и ето ме с 500$ отново на НЛ100. След ненормален хийтър отново стигнах така желаните 2000$ (като тогава и направих най-големия си стак на 6макс кеш маса НЛ100 .. 1200$.. как е станало т'ва, все още не знам). Надали има нужда да казвам, че все още почти нямах идея какво правя, макар че лека-полека ми ставаха ясни някой неща. Проблемът беше, че докато прехвърля акаунта на име на приятел, разбиращ от покер, имащ години и с желание да ми помогне, успях да повторя упражнението 2000-100, 100-2000 още 2 пъти. Общо 4. За да се стигне и до тоталния край, 0$ в сметката след нереален тилт след поредната 12 часова сесия на 6 маси без софтуър... по-зле не съм се чувствал.

  Починах си през месец май (естествено, след НЛ100 трудно се играят фрийроли).. след което спечелих 1 евро на фрийрол в ПокерХевън. Не знам как и защо, но след 2-3 седмици се намерих с 80 евро в акаунта и след загубата на 40 от тях на НЛ10, тилтнат, отново реших да посетя добре познатите ми НЛ100 маси.. в ПХ обаче има и доларови такива, та седнах с целия си "банкролл" от 56 долара на една такава, за да завърша вечерта с 180 евро и да си легна щастлив.. Следващия ден, рън до 900.. кешаут 600, отново рън до 900, отново кеш аут 600. За пет дена направих към 1800 евро рейк и имах 1500 евро в мънибуукърса на приятел, както и 600 в акаунта. Вече имах доста по-различно разбиране за играта, четях и гледах клипчета.. хийтъра не беше просто плод маса късмет, знаех какво правя. Тилтът и лошия БРМ (с всичките тея кешаутове) обаче ме оставиха с 600 евро, от които успях да изтегля част.

  Оттогава насам не се случи много, освен че се чувствам към 5 пъти по-силен и смея да кажа мога да победя гореспоменатите лимити. Планирам да направя малък депозит в Унибет скоро.. макар че гринда на ниски лимити е трудно поносим за мен (ако имах 3к евро, щях да депозитна без грам да се замисля, просто ми се играе покер, имам времето и желанието да гринда като луд.. просто след тея ми случки на НЛ100+ (да, ест.. и на НЛ1000 сядах веднъж) играта на 5/10 цента ми е доста скучна). Имам софтуер, желание и доста опит.. така е трябвало, така е станало.

  tl;dr

  Дълга, безинтересна и леко поучителна история, нищо невиждано. Ако се радвам за нещо, то е, че гореспоменатото ми е помогнало по един или друг начин да се развия като покер играч.

  Целта ми в момента са по един или друг начин да стана НЛ100 рег възможно най-скоро. Тилтът е все по-незначителен фактор, единственият ми проблем е това, през което трябва да мина, докато мога да играя на желаните лимити. Предполагам единствения начин да ги прескоча е отново да хитна в някое МТТ. Ако по един или друг начин не съм постигнал въпросната цел до 6 месеца или година, надали ще продължа покер "кариерата" си.

  Успех на всички по масите.. ще се видим, това е ясно.
   
  Последна редакция: 10 октомври 2009
 4. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Моля ви, разделяйте си текста на абзаци с по един празен ред между тях, ужасно трудно се чете такъв голям блок текст без абзаци :)
   
 5. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Как започна всичко ли - еми още нищо не е започнало при мен :)
   
 6. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,904
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +740 / 14 / -20
  Покер ръце:
  Интересна темичка, аз ще се включа по късно като ми се пише повече:) А вие какво нещо ви досрамя ли? Айде излейте си покер историите по форумите де..
   
 7. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Ти май си беше написал "историята" в един друг сайт дето вече го няма :)
   
 8. orient33

  orient33
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  191
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Надявам се скоро да започне при мене хаха
   
 9. wabbitt

  wabbitt
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  496
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +65 / 2 / -2
  Покер ръце:
  Май никой не е по споделянето ... от тоя grind 5 мин свободни нямате явно :D
   
 10. Spitfire

  Spitfire
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,170
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +381 / 30 / -51
  Покер ръце:
  Всичко започна с уаркрафт 3 .... :)
   
 11. ShLiM

  ShLiM
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,883
  Трофейни точки:
  38
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  ....И Бог създаде земята.....

  така започна всичко...
   
 12. Zografa

  Zografa
  Expand Collapse
  Super Moderator Staff Member

  Съобщения:
  3,904
  Трофейни точки:
  128
  Оценки:
  +740 / 14 / -20
  Покер ръце:
  wrong
   
 13. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Не е важно как е започнало, а как ще свърши
   
 14. wabbitt

  wabbitt
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  496
  Трофейни точки:
  43
  Оценки:
  +65 / 2 / -2
  Покер ръце:
  Мисля, че целта на темата е ясна. Не виждам защо тряба да се разводнява така. Като не му се пише на някой просто да не пише.
   
 15. chavko

  chavko
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  198
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  EasyGame виждам, че ти се пише,защо поне не разкажеш при теб как е започнало. Пък като сварши, може и тогава да разкажеш, ако ти се пише.:D
   
 16. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Еми тилта ми започна с една ръка дето не видях, че сме deep с противника и не платих за сет, улучих сет (ама вече бях фолднал) и той се наби на флоп-а и изтървах 2 стака.
  После направих най-тъпия кол на света, защотот ми се струваше много странно как тоя бетва толкова силно ако има А, а пък и нали гледам HSP и тука руце на по 400, 600 и 1000нл и ... ето ръката
  http://www.grinders.bg/forums/showthread.php?t=3826

  После на една друга ръка имам АК на флоп ТТ8 и ме чек/рейзват и отварям poker stove да сметна дали имам odds да платя с АК vs QQ (на това го сложих и после се оказа, че точно това има) и въвеждам ръжете и флоп TT8 и давам да сметне и гледам, че имам 45 % и платих. После гледам в ХЕМ имам кум 27 % и взех да псувам poker stove. След това реших да пробвам точно с боите да напиша ръката и се оказа, че ако няма въведени бои на картите на флопа - смята префлоп.
  Ей така за 10 минути супер тъпо изгубих 3 стака.
  Знам, че на никой не му се четат такива (retarded) истории, но ето така започна и свърши всичко :)

  П.С. Към нова година пак ще пиша и ще се разбере дали съм бил 50нл или съм фалирал.
   
  Последна редакция: 25 октомври 2009
 17. eGeMi

  eGeMi
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  130
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Е как, бате, на флопа ще имаш МАКС 6 аута и ще сметнеш че е флип :) Тилтерооо! :)
   
 18. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Аз затова пуснах Poker Stove - защото просто бях спрял да мисля от известно време :)
   
 19. Mitiozo

  Mitiozo
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,301
  Трофейни точки:
  36
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Всичко започна преди две години и по точно - зимата 07/08. Залагах си в парадайс и гледам покерче. Ама гледам некво не е баш това дето го играехме в махалата като бях девети клас. Имаш само две карти в теб и някакви общи... аве забавно.
  И така, лека полека всеки месец се набутвах един, два пати по 50 еврарки да цъкам.
  Цъках всичко - турнири, кеш, ДоН и се учех (после разбрах че е голяма грешка да се учиш да играеш покер в парадайс). Това продължи до март 08. След лутане до Лондон и неуспешно оставане там се върнах в БГ-то и попаднах на един БГ сайт за покер, регнах се във втората си зала Кардоза и получих няколко книги за покер. И тогава може би започна всичко. Прочетох ги. Видях че то имало позиция, рейндж... и тн. Лутах се из залите и цъках. Зимата на 08/09 имах един удар от $1500 от турнир с вход $5. Няма да забравя тогава приятелката стои и ме гледа и вика... ама тия пари сега твой ли са? Лудница. Изтеглих $1000, покрих горе-долу загубите които съм натрупал до тогава. Останалите ги направих пак към $1200 (с много донк лък) и малко след това ги изгубих за 1 ден! (на кеш на $1/$2). Пауза! Началото на 09 се лутах из разни зали с някакви яки фрии турнири и в общи линии с тегления от време на време по $400 бях на нула.
  Лятото през нета се класирах на два турнира на златните. На първия ме нашляпаха доста хубаво, на втория отпаднах с JJ vs AK префлоп. Пауза един месец! Стана ми ясно, че нямам време да отделям за турнири (поради продължителноста им и това че не мога да стана ако ми се наложи). Така попаднах на този сайт и от месец играя на 10нл. Надявам се януари да мина на 20нл.
   
  Последна редакция: 28 октомври 2009

Сподели страницата