1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Grinders Кампания: Wild Animals

Дискусия в 'Grinders събития' започната от vladimir0v, 15 ноември 2015.

 1. vladimir0v

  vladimir0v
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,819
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +153 / 6 / -6
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,


  Мина доста време от последната ни групова инициатива за дома със стари хора, когато заедно успяхме да променим поне за ден ежедневието им. Но има една друга група от живи същества, на които не се отделя достатъчно внимание.


  Напоследък стават все по-популярни мотивационните блогове, срещи, събирания, семинари. Паралелно с тях ние се учим не само на това как да бъдем по-добри в това, което правим, но и как да бъдем по-добри хора. Не е тайна за никой, че природата около нас страда. Ние хората се стараем да станем по-развити, напреднали и можещи, но доста често нашият напредък е за сметка на флората и фауната около нас.

  Ние вярваме, че не изсипвате съдържанието на кофата си за боклук в терасата на съседите. Сигурни сме и че не изливате туби с бензин в открито море. Дори е много вероятно внимателно да подбирате къде стъпвате и паркирате, за да не нараните природата около себе си. В забързаното ни ежедневие често обитателите на заобикалящия ни див свят остават незабелязани за нас, пропускаме да хвърлим око на гълъба, който се е сгушил до нас, свраката която рови в кошчето за боклук, таралежът който шумоли нощем в храстите или прилепите, които ни правят компания в парка.

  Наскоро се запознахме с едни талантливи, ако има как лечението, обгрижването и пускането на свобода на диви животни да се нарече талант, хора от фондация „Дивите животни“. Техните диви пациенти биват намерени и донесени от случайни хора, на обикновени и необикновени места, поставени в различни непреодолими ситуации. Тук се намесват хората от фондацията, за да им помогнат.

  Те са независими, разчитат на лична и доброволческа помощ и дарения, за да направят всичко възможно тези животинчета да се завърнат обратно здрави в естествената им среда.

  За да запазим баланса в природата, ние трябва да се опитваме да мислим и за заобикалящият ни див свят и за да не станат нещата "през просото" е хубаво именно хора с подходящи знания, голямо желание, безкористност и безпристрастност, каквито са хората от "Дивите Животни", да се погрижат за това.

  Ние надали можем да се откъснем от ежедневието на заобикалящия ни свят, работа и задължения и да се оглеждаме постоянно за животно в нужда, но понякога се случва така, че просто намираме диво животинче. Важно е в такива моменти да знаем, че има хора като тези от "Дивите Животни", които дават всичко от себе си за да помогнат на животните и ще помогнат по най-добрия възможен начин.

  Сега е време и ние да помогнем на тях, защото организацията непрекъснато изпитва недостиг на средства и проблеми като закупуването на още кувьози, метална медицинска маса, консумативи, качествени храни и добавки, както и свободата да разполагат с текущи средства за посрещане на извънредни разходи, са се превърнали не просто в нужда, а в крайна необходимост. Всеки от нас може да помогне за това!

  Призоваваме ви да се включите в кампанията и заедно да помогнем и зарадваме именно хората, които правят възможно съществуването на много пострадали диви животни, които иначе не биха получили шанс за живот.


  Освен на банковата им сметка:

  IBAN: BG03 BUIB 9888 1035 8632 00
  BIC: BUIB BGSF, СИБАНК АД
  Фондация “Дивите Животни”


  Както и електронни портфейли:

  Pay Pal: wild@wildanimals.bg

  Skrill:

  grinders.gamusd@gmail.com

  grinders.gameu@gmail.com

  Neteller:

  didi8bg@gmail.com

  За банковата сметка и paypal в относно моля напишете " КАМПАНИЯ"

  За Skrill и Neteller, в относно моля пояснете - за фондация „Дивите Животни“или “Wild Animals”.

  Ще ви държим в течение за набраната сума и паралелно ще комуникираме с хората от фондацията, за да видим какво можем да закупим и осигурим в името на това те да могат да вършат работата си.


  Благодарим!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]   
  Последна редакция: 16 ноември 2015
  • Like Like x 5
  • Friendly Friendly x 1
 2. vladimir0v

  vladimir0v
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,819
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +153 / 6 / -6
  Покер ръце:
  • Informative Informative x 2
 3. didi8bg

  didi8bg
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,470
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +363 / 10 / -15
  Покер ръце:
  Организацията са много сериозни и със сигурност използват всичките средства по предназначение.
  Помагат изключителено много и ги е грижа за пациентите им.
  Който има желание да се включи :)
   
  • Like Like x 2
 4. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Всъщност идеята за кампанията едва ли не косвено тръгна от мен. Коя съм аз - ами Рали ( приятелката на DIDI8 ) Някои от вас ме познават от многобройните семинари на Grinders, други пък не :) . Независимо от това, искам да споделя от къде тръгна всичко.

  От няколко години следя дейността на фондация "Дивите Животни" във фейсбук и медиите. Все ми се искаше някак да им помогна, и както става понякога - който каквото търси намира :)

  От няколко месеца съм доброволец в организацията. Доброволчески и Диди някак си подлъгах да помогне в транспортирането на чухалче, врана, няколко гълъба, до клиниката където биват лекувани. Доброволческата работа, която върша ме среща с много диви животни - осиротели, пострадали или просто немощни. Гледката не е приятна и работата не е лесна особено за хората, които ги лекуват и обгрижват денонощно. Видях и научих много неща, от интересни и любопитни факти до сериозни и не чак толкова приятни и продължавам да го правя.

  Е, Диди не успях да го направя активен доброволец също, може би защото тук никой не му казва "Mine more minerals" , но пък за сметка на това той предложи помоща си с тази кампания.

  Благодаря му.

  Благодаря и на всички вас, които са ни подкрепили и ще ни подкрепят, и на тези от вас които дори само се запознаха с дейността на фондацията по горе. За нас наистина е важно хората да погледнат и "отвъд" видимото и помислят за последиците от действията си.

  Така де, нека бъдем по добри и на покер и като хора ;)
   
  • Like Like x 6
 5. Ludman

  Ludman
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  218
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +241 / 5 / -2
  Покер ръце:
  Хубава инициатива! Браво и на хората , които се занимават и отделят време и сили за това, защото не един път съм го казвал... пари да намериш или дадеш е лесно , но е трудно някой да се нагърби и свърши тази работа! Все повече хората са свикнали да се крият и да се оправдават с нещо, и все чакат някой друг да го направи , но и те се радват на крайния резултат!
   
  Последна редакция: 17 ноември 2015
  • Like Like x 4
  • Agree Agree x 1
 6. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Понеже все говорим за хората, които се грижат за тези диви животни, искам да кажа две думи и за тях, макар че заслужават повече от две ;) .

  Всъщност „хората“ е много преувеличено, истината е, че се броят на пръстите на едната ръка – основателката на организацията Любомила, тя се грижи за дивите животни денонощно. Вяра, която е поела изцяло лечението на прилепите и Доля, която е безупречен стажант.

  Както се казва - малко, но от сърце.

  10494598_669153256531326_3830389781674343659_n.jpg


  10458625_10152726089547971_1577954886360005372_n.jpg


  12277279_10207541014510691_784357217_n.jpg
   
  • Like Like x 4
 7. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Приятели на дивите животни, искам да ви благодаря, незнаете колко много значи за мен и за фондацията тази подкрепа. До момента набраната сума чрез Skrill e:

  170 EUR
  100 USD

  *Не забравяйте да вписвате относно "Wild Animals" в даренията си, за да следим адекватно пристигащите средства :)

  Благодаря :)
   
  • Winner Winner x 1
 8. didi8bg

  didi8bg
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,470
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +363 / 10 / -15
  Покер ръце:
  Йеееей :) Добре добре, продължаваме напред хаха
   
 9. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,

  Аз съм Доля от Фондация Дивите Животни и исках да изкажа огромната си благодарност на Рали, за това, че е част от екипа ни и че инициира тази кампания, на нейния приятел Димитър и целия екип на Грайндърс, и на всеки един от вас, за страхотната подкрепа, която ни оказвате. Много се вълнувам и наистина не мога да ви опиша колко много значи помощта ви! Всяка стотинка е повече от жизнено важна за нас, защото ни помага да осигуряваме необходимото на десетките, дори стотици диви животни, които идват при нас често в трагично състояние, заради срещата с човека и бита му. Щастливи сме, че има хора като вас, които не са безразлични към съдбата на дивите животни и че сме заедно в мисията да им помагаме!
   
  • Like Like x 4
 10. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Животът си тече и ежедневната борба за оцеляване продължава.Често случаите не завършват щастливо, но пък не са рядкост и тези, в които стават чудеса.

  Искам да ви разкажа накратко за положителния изход и надежда в следния скорошен случай носещ името Зара. А дали е чудо или просто съвкупност от умения, упорство и несломим дух сами ще прецените.

  Преди около месец екипа на "Дивите животни" попада случайно на живописна снимка във фотографска група, изобразяваща възрастен женски голям ястреб на фона на прекрасен залез, водоем и цветове. Може би професионално изкривяване – веднага забелязват, че нещо в птицата не е наред. Свързват се в автора на снимката и разбират, че той също е забелязал неестественото поведение на птицата и я е прибрал, за да търси помощ от ветеринар.Така с уговорки птицата идва в „Дивите животни“ и Любомила поема грижата. И както всички обгрижвани животни получават своите имена - запознайте се със Зара.

  Зара пристига в изключително лошо състояние, тегло наполовина на нормалното, неадекватно състояние и липса на рефлекси, които да показват че това е ястреб по природа. Започва лечение с ударни дози витамини. Храната, която поема буквално бива пъхана в гърлото ѝ, защото тя не знае какво е да се храни сама. Зрението е изключително лошо. Не може да ползва краката и крилете си. Жив труп за ужас на Любомила. Спомням си, че всеки ден тя ни разказваше как се притеснява дали ще завари птицата жива на следващия ден.

  Причините довели до състоянието на Зара са неизяснени, предположението е вирус предаван чрез ухапване от комар, който поразява гръбначния мозък и най вероятно това е довело до неадекватното и лошо положение на птицата.

  Това предположение обаче още повече нахъсва Любомила и тя е решена, че този ястреб ще оцелее и ще възвърне дивото в себе си. Месец на непрестанна борба, птицата вече се храни сама и разкъсва месото, както би правил всеки ястреб. Наддала е 200 грама, което си истинско постижение и общото състояние е в пъти по – добро. Тя вече използва и краката си.

  Днес Зара продължава да се рехабилитира успешно под грижите на „Дивите Животни“ :)

  Всички вярваме, че един ден това ще се случи изцяло и тя ще се завърне в дивата природа!  Това е прекрасната фотография, която се оказва съдбоносна за Зара.

  12111957_893978570715459_3132546490220660520_n.jpg


  Зара вече е в ръцете на Любомила.

  12208303_893992544047395_6300383835556623873_n.jpg


  Тук се вижда как се храни с чужда помощ.

  12208827_893992037380779_6249709590491243359_n.jpg


  А тук вече се храни самостоятелно. Вижда се и настървението с което го прави. Един истински ястреб :)

  12246888_898655450247771_2039063320226519948_n.jpg

  Запазвам си правото да ви държа в течение на нейното възстановяване и следващата снимка, която публикувам бъде от освобождаването ѝ :)

  Цялата история на Зара можете да проследите тук:
  Животът на Зара...Zara's life | Facebook
   
  • Like Like x 5
 11. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  gr.jpg Здравейте грайндъри,

  Исках още веднъж да ви благодаря за отделеното време, за съпричастността и за даренията, които ни изпратихте, а те до момента са цели 580лв, и това е страхотно! Много е стоплящо усещането, че дори и за малко ще сме спокойни, че можем да подсигурим храната и всичко нужно за животинките, благодарение на помощ като вашата! :D Благодаря от свое и от името на всички в Дивите Животни!
   
  Последна редакция: 9 декември 2015
  • Like Like x 5
 12. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,

  Честита Коледа на всички! От Дивите Животни ви желаем много здраве, късмет и хъс за успех и през новата година! Приятно изкарване на предстоящите новогодишни празници.
   
  • Like Like x 1
 13. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,302
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +409 / 8 / -26
  Покер ръце:
  Пуснете и тук сатията за пиратките и вредата им върху животните. Превенцията е за предпочитане пред лечението.
   
 14. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Благодаря за идеята. Ето я и самата публикация към албум озаглавен Цената на веселието в страницата на Дивите Животни. Предупреждавам, че има по-тежки кадри на пострадали животни в края на текста! Дивите Животни нямат почивни дни, така че ако намерите някое пострадало диво животно, може да се свържете с нас.

  Коледните и Новогодишни празници са може би едни от най-нетърпеливо чаканите дни в годината. За нас, хората, те са възможност да си отпочинем, да се съберем със семействата си, да празнуваме с приятели и да гледаме със затаен дъх безбройните цветове и форми на празничната заря.

  А тя с всяка година става все по-пищна, все по-шумна, все по-продължителна...

  Фойерверките са използвани с „естетически и развлекателни цели“ и се смятат за „ключов момент при празнуването“, кулминацията на тържеството. Вече почти няма събитие, по време на което да не се ползва празнична заря. Дори има Световно първенство по фойерверки, което се провежда в Панагюрище за трета поредна година. Организира се в началото или средата на май и продължава цели три дни! А през май вече е започнал размножителният сезон - дивите животни формират брачни двойки и подготвят местата за отглеждане на своите малки. Както се досещате, това първенство по фойерверки е причина за огромен стрес у тях, а дори в Закона за биологичното разнообразие е упоменато, че в размножителния период е забранено да се безпокоят животните. Всъщност е редно да не ги безпокоим и през останалото време от годината, но това е друга тема.

  Това разбира се не е проблем само на дивите животни. Всеки, който споделя живота си с домашен любимец знае, че коледните и новогодишни празненства, и съпътстващите ги гърмежи, предизвикват истински ужас в нашите космати и пернати приятели. Въпреки това употребата на такива “развлекателни средства” не само че не намалява, ами и нараства. И не стига това, ами някои стопани, прибягват до успокоителни, за да “помогнат” на своите любимци да преживеят по-леко огромния стрес!

  Можете ли да си представите как се отразява всичко това на дивите животни, които са навън абсолютно незащитени, без скривалище, без успокоителни...

  Унесени в празнично веселие забравяме, че около нас има и други същества, и че градът е дом на десетки животински видове през цялата година - таралежи, катерици, дневни и нощни грабливи птици, пойни и вранови птици, гълъби и много други.


  Какво всъщност се случва?

  Фойерверките и пиратките предизвикват както у домашните, така и у дивите животни:

  - Много голям стрес.
  - Пристъпи на безпокойство и паника.
  - Много домашни животни в стремежа си да избягат от ужаса се губят по време на разходка.
  - В паниката си и дивите и домашните животни могат да станат жертва на пътния трафик.
  - Животни, които са били в близост до пиратки или фойеверки при избухването им, може да страдат от временна загуба на слуха, наранявания и травми по тялото, изгаряния, включително и на очите.
  - Животни като катериците могат да умрат от ярката светлина и неочаквани гърмежи.
  - Диви животни могат да изоставят малките си по време на такива събития.
  - Риби и водолюбиви птици умират от поглъщане на остатъци от заря и пиратки паднали във водата.
  - Не само животни на лечение, а и напълно здрави, могат да умрат от стреса.

  Дневно активните птици, които спят нощем, изпадат в паника от гърмежите и се разлитат на всички посоки, без да виждат в тъмното. В резултат на това се блъскат в предмети от заобикалящата ги среда – коли, сгради или една в друга. Всички сме виждали ято птици как лети - изглеждат толкова близо една до друга, толкова нагъсто летят, но никога дори не се докосват. Представяте ли си, за да се блъснат една в друга за какъв ужас става въпрос! В най-добрия случай след сблъсъка следва бърза и безболезнена смърт, но за съжаление има и много животни, които остават тежко ранени и агонизиращи на земята в очакване на своя край.
  Не си мислете обаче, че стресът за нощно активните птици и бозайници е по-малък, напротив. Въпреки че виждат нощем те също изпитват истински ужас от гърмежите и светлините и ще направят всичко възможно да избягат на мига. За съжаление и при тях нерядко последиците са фатални.

  В Италия през 2012 е направена петиция, с която природозащитни организации и стотици хора се обединяват в искането си да се забрани със закон използването на фойерверки, пиратки и други подобни през цялата година. Ежегодно се правят кампании, с които се призовават хората да помислят за животните и да им спестят ужаса.

  В България на този етап е немислимо такова нещо, най-малкото защото много хора дори не знаят, че такъв проблем съществува. Едно от нещата, които можем да направим е да бъдем по-съзнателни когато празнуваме. По-често да си спомняме, че около нас има и други същества, независимо дали диви или домашни, които страдат от начина, по който празнуваме, а на някои това коства и живота. Също така да говорим за това - с близките и приятелите си, много хора не знаят, че вредят.

  Друго, което можем да направим е да търсим, да се оглеждаме за пострадали диви и домашни животни в дните непосредствено след Нова година, но и след всякакви големи тържества през цялата година, които се откриват/закриват с фойерверки.

  6038_917939931652656_3195085207594751833_n.jpg

  Тази посевна врана е една от десетките пострадали в новогодишната нощ птици, с които град Плевен осъмна през 2013-та година. Една снимка може да каже много повече от всякакви думи и тази снимка е точно такава. Целият ужас, страх и безпомощност личат в погледа на враната.

  Снимка: Велизара Нашкова

  983681_917939934985989_8361240772186137521_n.jpg

  Това е друга от намерените в Плевен врани. Докато ние празнуваме и се веселим, някъде там умират създания, които по никакъв начин не могат да се защитят от това, което им причиняваме.

  Снимка: Велизара Нашкова

  1916918_917939958319320_7098010810349098631_n.jpg

  Този таралеж е пострадал от избухнала в близост заря. Снимката е от Англия, но това спокойно можеше да се е случило и тук.

  Източник: http://thehedgehog.co.uk/

  Автор: Доля Пипилева
   
  • Like Like x 1
 15. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте Грайндъри,

  За много години! Да си пожелаем нова година нов късмет и още каквото ви е на сърцето!

  За Дивите Животни годината започна подобаващо - неспирен поток от пациенти и случаи. За щастие ги има и моментите, които си заслужават упорството, времето и себеотдаването!

  Помните ли Зара – женският голям ястреб и нейните проблеми?

  Добра новина!

  Тя е добре, тя е излекувана и единственото, което я дели от свободата е нуждата да си смени перата. Любомила даде всичко от себе си и то сработи - за пореден път!

  Смяната на перата отнема известно време, но и това ще стане :)

  И както обещах ще съм тук, за да споделя когато завръщането и в природата стане факт!

  12348149_911827685597214_979068651168586665_n.jpg
   
  • Like Like x 7
 16. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,

  Отдавна не сме ви споделяли интересни случаи, но това съвсем не е защото липсват. Надявахме се, че зимата ще е спокойна и няма да има пострадали животни, но уви това не е така. Нови случаи имаме всеки ден, но днес искам да ви разкажа за едно борбено таралежче и прекрасното й въстановяване, благодарение на всеотдайните грижи на Любомила.
  Става въпрос за ежето на име Кукумба, която дойде в края на ноември миналата година съвсем на прага на живота си. Едно малко кълбенце, което трябваше да спи зимния си сън, а вместо това беше намерена свита и мръзнеща пред един блок. Хората, които я откриват я донесоха при нас, но шансовете й никак не бяха големи - премръзнала, слаба, опаразитена и на всичкото отгоре крастава. Всъщност така, някак на шега, дойде и името й - краста, крастичка, краставичка минахме през английската дума cucumber и ето ви я Кукубма :D.
  Крастата на таралежката Кукумба беше толкова тежка, че кожата се беше нацепила, кървеше и както се досещате, беше ужасно болезнена. Веднага се почна с ударни дози витамини, много топлина и редовни бани с дезинфекциращ разтвор за крастата. От лечението срещу крастата започна да й пада козинката, бодлите, а след време и самата кожа, която постепенно беше заменена с нова и здрава. Болките полека лека си отиваха, теглото се покачваше, жизнеността също и най-накрая можехме да си отдъхвеч, че животът се е върнал в телцето на малката Кукумба. Можете ли да си представите колко много болка и ужас е преживяло това малко същество още в първата година на своя живот. Сега това е минало, след като напълно изпада козината и бодлите, дълго време Кукумба беше нов вид гол таралеж :D. Какво се случва с нея два месеца по-късно? От началните 363 грама вече е 700+грама и бодлите растат с бясна скорост. Най-страшното мина, и когато е напълно готова ще бъде освободена на подходящо за нея място, за да се върне към естественият си див начин на живот.
  Десетки хора се трогнаха от историята й, от това че не се предава, както и ние, и поискаха да я приютят в техните дворове, за да е на сигурно, и да я наглеждат. Естествено, че и ние искаме тя да е добре, но това не е естествен живот за един таралеж, или за каквото и да е диво животно. Сободата обаче, с всичките й рискове, е и ние държим те да я получат такава, каквато трябва да бъде.

  Така дойде Кукумба. Премръзнала, слаба, не отваряше очи. Прогнозите тогава съвсем не бяха добри.
  12314084_905289456251037_4812918177447217679_n.jpg

  Веднага започнахме с дезинфекциращи бани срещу тежката краста. Ех, че е хубаво в топлата вода.
  12278904_906247266155256_2109771128470060452_n.jpg

  Лечението дава резултат и старата болезнена кожа започна да пада, а на нейно място се виждаше розова, здрава кожа.
  12313740_906739296106053_7035012257805688139_n.jpg

  Съвсем нормален и очакван резултат от лечението беше пълната загуба на козина и бодли и в един момент Кукумба се оказа нов вид - гол таралеж :)

  1654_919645128148803_2020811699497792810_n.jpg

  Кожата вече не беше болезнена, момичето наддаваше на тегло и от скромните 363гр вече е повече от 700гр. Разбира се това не е всичко, нова козинка и бодли започнаха да растат с бясна скорост и днес Кукумба вече прилича на истински таралеж.

  12507618_933187890127860_8657896546296697702_n.jpg

  10338345_938238549622794_6468679007410492459_n.jpg

  Кукумба днес. Не е ли прекрасна!
  12573191_939356339511015_5079587399719124631_n.jpg
   
  • Friendly Friendly x 3
  • Winner Winner x 2
 17. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,

  Немога да ви опиша колко съм развалнувана в момента и как бързам да споделя и покажа радостта си!

  Зара! Тези, които следят нейната история, няма как да не забележат разликата!

  Ще ви оставя сами да прецените как се чувства тя :)


  Зара преди

  12193870_893978577382125_5279319499421214989_n.jpg  Зара в момента

  12654561_10208702870158837_576478270685830242_n.jpg


  А свободата.. тя е на броени доизрастващи пера!

  Стискайте палци и до скоро!
   
  • Like Like x 5
 18. sqrll

  sqrll
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  7
  Трофейни точки:
  13
  Оценки:
  +31 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Здравейте грайндъри,

  Мина цяла вечност време и сигурно сте забравили за тези смели, всеотдайни хора и тяхната кауза :)

  Нека припомня.

  Организацията - "Дивите Животни", които все така неуморимо помагат на нашите диви приятели.
  А причината за това напомняне е щастливата развръзка на героинята от моята история - Зара.

  Да, вече е факт, тя имаше късмета да се възстанови напълно и вече е пусната на свобода в дивата природа :)

  Да си пожелаем повече такива щастливи развръзки, а на "Дивите Животни" - да продължават да правят чудеса!

  Благодаря на всички ви за вниманието и подкрепата!

  Успех :)


  Дивите Животни / Wild Animals | Facebook
   
  • Like Like x 2
  • Winner Winner x 1
 19. Dolia

  Dolia
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  6
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +19 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Добра вечер, приятели, наистина мина много време, откакто не сме се появявали, но отново сме тук и то с добри новини.
  1. Първата е, че нааай-сетне извоювахме нашият DMS номер, на който можете да ни подкрепите с текст DMS DIVITE на номер 17 777!
  2. Съвсем скоро се очаква да заработи и нашият див уеб сайт, където много по-систематизирано и лесно ще споделяме новини, събития, диви случаи и много други.
  3. Още нещо важно, което се случва в момента са Годишните награди на Българска Фондация Биоразнообразие. Основателят и главна действаща сила на Дивите Животни - Любомила Кривошиева е номинирана в категорията Активист за природата, заради своята жертвоготовност и абсолютна отдаденост на спасяването и лечението на диви животни. Бих искала да призова вас, а вие и вашите познати, да подкрепите Любомила с едно кликване в анкетата на страницата на събитието, за да й покажем, че не е сама и най-вече защото спечелването на тази награда ще е още едно доказателство пред Общината, че хората оценяват съществуването на Дивите Животни и намират смисъл в това да създадем спасителен център за Диви Животни в София. Знаете, че това е голямата ни мечта и сме на финалната права с реализирането й.
  Прилагам линк към събитието във фейсбук, както и скрийншот на анкетата, в която да гласувате, за да подкрепите Любомила Кривошиева. Гласуването ще продължи до 18ч на 22.11.16 (вторник).

  Screenshot_2.jpg
  Благодарим!

  Див поздрав,
  Доля
   
  • Like Like x 2
  • Winner Winner x 1

Сподели страницата