1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Can poker be solved?

Дискусия в 'Обяви' започната от alex4409, 13 юни 2016.

 1. alex4409

  alex4409
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  329
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +106 / 1 / -2
  Покер ръце:
  На тази тема има няколко интересни покер статии, които всеки може да прочете в гугъл. Но аз по- скоро искам да чуя вашето мнение по следния въпрос:
  -Ще може ли в близко бъдеше да се използва програма като PioSolver в реално време? Например правим си табличка и започваме да гледаме какви изчисления прави солвъра и играем по тях...
  След като можем да го правим след сесия, не виждам защо не може да се измисли начин да се прави по време на игра? И ако единствената пречка е че достъпните PC-та не са толкова мощни, то в близко бъдеще какво ни очаква?
   
 2. aubibek

  aubibek
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  10
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  То и в момента може, просто си ограничен от към формати.

  Не ти трябва да е в real-time, с много подготовка всичко е възможно :)
   
 3. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Според мен няма пречки да се направи това по време на игра, Вероятно има играчи, които играят така.
   
 4. konselieri

  konselieri
  Expand Collapse
  Moderator

  Съобщения:
  2,678
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +494 / 11 / -11
  Покер ръце:
  ^^ Ти виждал ли си въобще пиото? Защо мислиш така?
   
 5. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Нека изключим супер компютрите , ботнет мрежите и всичко трудно достъпно. Има "евтини" и лесни начини да се направи малък супер компютър, ползват се видио карти или FPGA. Една мощна видео карта има изчислителна мощ колкото 500-1500 intel I7 процесора в зависимост от задачите които се смятат. FPGA са по-слаби, но са по-евтини и харчат по-малко ток. Та, ако се направи ферма с много видеокарти или FPGA и се напише софтуер е възможно да стане.
  Не съм разглеждал такива "ПИО" програми защото ... много работа и нямам време да се обръсна. Само в тубата няколко клипа гледах информативно. Пък и GTO е профитно за високите нива. А аз там няма да играя никога.

  Вярно, не е лека задача, но е възможно да се направи. А щом е възможно, значи вече са го направили. Ако пио решава ситуация за 1 час с I7, би трябвало няколко видео карти да сметнат за по-малко от секунда. Ся, не мога да преценя дали са нужни 3-4 карти или 30-40. Хардуера лесно ще се набави. Трудната част е да се напише софтуера.
   
  • Informative Informative x 1
 6. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,625
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +721 / 34 / -118
  Покер ръце:
  Въпроса не е дали, а кога онлайн покера ще умре ! По важно е, че до тогава Зографа вече ще е надиплил няколко милиона и ще си бара шарана някъде на Малдивите, на Бора Бора и такива приятни местенца, а други които са си мислили, че покера е вечен ще лапат, но не пари, а един голям ***** :p

  До 10-20 години ще има вече свръх изкуствен интелект, който с времето дори ще надмине човешкият и не случайно и Бил Гейтс предупреди, че това може да е много голяма опасност за човечеството. Това обаче не е сценарий от фантастичен филм, това е бъдещето и то близкото бъдеще.

  Създаването на супер интелигентен софтуер за покера ще е като детска игра в близкъе години.
  В момента дори се разработват и тестват софтуери, на принципа на самоубочение !

  Както при прохождащите деца при които мозъкът им получава и анализира информацията и по този начин те започват да пазят равновесие при ходене и тичане. На същият принцип покера ще бъде разбит, софтуера ще събира и анализира информацията и ще се научава да взима най-правилните решения спрямо противника.

  Ето пример за подобен софтуер, тези дрони са програмирани да изчисляват параметрите на движението и реагират за части от секундата да променят траекторията си и по този начин да запазят баланса на пръчката.

   

Сподели страницата