1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Българска профсъюзна покер федерация.

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от toxic, 5 юли 2013.

 1. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Хайде да се обединяваме!
  Имаме нужда от наша федерация. Само така, ще можем да защитаваме интересите си.
  Нека, първо положим основите и малко по малко да изградим една мощна организация.
  Та, давайте предложения за устав, структура, цели и действия.
  Всички тези неща трябва да се обмислят добре, за да успеем да изградим силна и неразрушима федерация. Сега ще нахвърля, как виждам нещата аз.

  Устав: Федерацията да бъде с идеална и не стопанска цел. Всички, които работят за нея ще го правят безвъзмездно. Тоест, заплати няма да има. Главната задача на тази федерация е да защитава интересите на всички покер играчи.

  Структура: Да започнем отдолу нагоре. Всеки играч ще има собствен рейтинг, който се получава от оценките на другите играчи. В зависимост от рейтинга си, всеки ще има различна тежест при гласуване. Организацията ще се ръководи от съвет, няма да има шеф, а двама водачи. Този съвет ще се състои от 21 души. След номинации, всеки играч ще даде гласът си за когото прецени. Този съвет ще гласува и избере не един а ДВАМА президента. Които ще са равно властни. Така няма да има злоупотреба с властта. Заседанията на съвета могат да се провеждат на живо и онлайн. Разбира се ще има пълен отчет на свършената работа. Най-интересното е, да се измисли структура устойчива на интервенции. Трябва и да обмисли структуриране на клубове и гилдии. Защото ако се запишат за членове 300 троянски коня, ще прецакат всичко. Може би трябва да се въведе вип система. Неадекватните и деструктивните трябва да бъдат ограничени. Имам още много идеи, но да не изпадам в подробности.

  Цели и действия: Тотално лобиране и защита на интересите на всички покер играчи. PR кампании, за да се покаже на обществото, кои сме ние, какво правим, как го правим и какво искаме! Координирани и ясно премислени кампании. Трябва да разберат, че ние не играем хазарт а работим.

  Трябва всички да разберат, че има хора на които работата им е да играят покер.
  Да разберат, че ние имаме права и ще се борим за тях. Да разберат, че имаме профсъюзна организация, която ще се бори и то здраво. След като държавата не може да направи нищо полезно и позитивно за гражданите си, поне да не им пречи и вреди.

  Та, нека се организираме в профсъюз и така да се борим по-ефективно.
   
  Последна редакция: 5 юли 2013
 2. EasyGame

  EasyGame
  Expand Collapse
  Well-Known Member Resource Gardener

  Съобщения:
  4,300
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +404 / 8 / -26
  Покер ръце:
  2ма не е добре - най-добре да са нечетен брой - 3 5 7

  Не подкрепям профсъюзите и ги смятам за групи от изнудвачи.

  Като цяло според мен целта е да се подкрепят индивидуалните права на хората (държавата да не им ги отнема) - примерно да имат правото на избор дали да играят хазарт или не. Като цяло мотото да бъде нещо от рода на "гледайте си вашия живот и не се бъркайте в моя" :)
   
 3. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Ако са трима, двама могат да се съюзят и да изолират третия. Най-добре е да са двама и за важните решения да е необходимо одобрението и на двамата. Също така трябва да има лесно отзоваване на водачите и съветниците. Когато не си вършат добре работата или се скатават да бъдат заменени веднага. Когато има такива процедури властта ще бъде разделена главно между клубовете и гилдиите. Например грайндърс, ще бъде клуб, който ще се представя от няколко гилдии (отбора).

  Ти не гледай какво правят другите профсъюзи, нашият ще е от нов тип. Ще бъде истински, надявам се. Всъщност няма значение как ще се нарече организацията, ако ще селсъвет да е, важното е да е функционална.
   
  Последна редакция: 5 юли 2013
 4. Slowninja

  Slowninja
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  258
  Трофейни точки:
  58
  Оценки:
  +112 / 9 / -3
  Покер ръце:
  Няма лошо в идеята на организация, която да защитава правата ни, но много усложняваш раотата. Кви клубове, кви гилдии и отбори :) Нема нужда.

  И нали на 1но от заседанията на ДКХ уж се навиха да се срещнат с представители на покер играчите, някой знае ли кво стана след това ? Ако има раздвижване случайно и се осъществи вземете да говорите с някоя медия (или някой да земе камера да снима) за се отрази всичко, ще е доста полезно мисля. (но това им го кажете след като се разберете за конкретна дата за среща и всичко е финализирано)

  пс Кви 2-3-7 водача, няма нужда от такива.. Не ни трябват водачи, а компетентни хора, представляващи ни адекватно, няма нужда от титлата "водач", това само ограничава.
   
 5. odb

  odb
  Expand Collapse
  Member

  Съобщения:
  11
  Трофейни точки:
  1
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  +1
   
 6. Pro2type

  Pro2type
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,431
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +321 / 3 / -5
  Покер ръце:
  Идеята изглежда смислена, проблем според мен ще е обаче да се намерят съвестни хора, които не само безвъзмездно но и неуморимо да разботят за общото благо.
  Като гледам ангажираноста ни до момента, по въпроси директно свързани с нашето бъдеще, то намирането на въпросните хора може да се окаже доста трудна задача.
  Все пак мисля, че идеята е много идейна и съм твърдо ЗА осъествяването и.
   
 7. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Няма, кой знае какво да се прави. Всеки може да отдели 2 часа на седмица за каузата.
  За съжаление, няма интерес към идеята, което не ме учудва. Българинът е силен индивидуалист, но организирано в екип ... Един българин е успешен, много българи са пасмина. Един германец е посредствен, много германци са свръх сила.
  Дано доживея да видя някой ден и при българите "Един за всички, всички за един".
  Преди много години сме били задружни и сме постигали много, но сега сме разединени. :mad:
  Ще си останем, като мухи единаци, всеки сам за себе си. :mad:
  Затова няма да имаме бъдеще и ще загинем :mad:
   
  Последна редакция: 6 юли 2013
 8. Breeze

  Breeze
  Expand Collapse
  Administrator

  Съобщения:
  1,566
  Трофейни точки:
  48
  Оценки:
  +62 / 1 / -6
  Покер ръце:
  Една мисъл на прадядо ми "тълпа от професори пак тълпа е" :)
   

Сподели страницата