1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Абсурдна държава ...

Дискусия в 'Общ покер форум' започната от Sergo90, 21 септември 2012.

 1. Sergo90

  Sergo90
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,561
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +417 / 13 / -83
  Покер ръце:
  Абсурдите в България ‐ невинни момчета набедени за чуждо престъпление
  Четирима младежи от Сандански вече четвърти месец са зад решетките, без реални доказателства срещу тях и въпреки солидното им алиби! Цялата история:
  На 29 юни, около 5:50 избухва взрив пред кафене, клуб на „Евророма”. От бомбата, тежко пострадал е Милан Илиев, кандидат за общински съветник на партията. В последствие състоянието на Илиев се влошава и той умира. Според версията на Цветелин Кънчев, пострадалият отивал да отвори кафенето и намерил съмнителен пакет на улицата. Хора от квартала, обаче потвърждават, че клубът никога не е отварян толкова рано. Също така, МВР, без да изчака следствието, обявява, че пострадалият нямал нищо общо с взрива. Изключването му като заподозрян, без наличие на информация е недопустимо!
  Само няколко часа след взрива, още преди да са проведени следствени действия на мястото, полицията задържа четирима младежи от района на Сандански! Това се Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев. Те са на възраст между 19 и 23 години. Момчетата са с чисто съдебно минало, като до този момент, повечето от тях никога не са имали проблеми със закона. Тоест, те дори не са в графа „обичайни заподозрени”, като хора с криминални прояви. Но всички те са активни националисти с ясно изразени граждански позиции, критикуващи остро властта и корупцията, както на местно, така и на национално ниво. Момчетата са задържани неправомерно след изтичането на позволените по закон 72 часа. Дълго време на родителите им не се дава никаква информация, а задържаните са разхождани до Благоевград и София. Полицията съобщава, че взетите от тях натривки показват наличие на химични вещества, които влизат в състава на взрива. На искането за повторна експертиза е даден отказ. Това е най‐силният коз за задържането им.
  Впоследствие става ясно, че въпросните натривки показват основно наличие на микрочастици амониева силитра (селскостопански химически тор) и други вещества, които спокойно могат да попаднат по ръцете на всеки, без дори да подозира това. Следи от амониева силитра има например по градински зеленчуци и подобни частици могат да попаднат по ръцете на всеки, докоснал зеленчука. Такива частици може да са попаднали по ръцете и дрехите на момчетата в ареста или при преместването им. Адвокатите не изключват и версията, резултатите от експертизата да са манипулирани. Според защитниците, тези натривки са само косвени доказателства и не са достатъчни за повдигане на обвинение. Става ясно и, че прокуратурата още от самото начало е имала пристрастно отношение и не е допускала събиране на оневиняващи доказателства, което е нейно задължение по закон!
  Мярката за неотклонение на момчетата бе гледана първо в благоевградския съд. На това заседание, съдът отказва да приеме доказателства оневиняващи четиримата и защитата е прекъсната с аргумента, че „времето напредвало” и трябвало да приключват! Момчетата са оставени за постоянно в ареста, въпреки че всички имат алиби! Става ясно и, че са правени опити за оказване на психологически натиск върху близки на задържаните, с цел да се осуети подготвян в тяхна защита протест. Присъствали на заседанието изказват съмнения, че върху момчетата е упражнен тормоз, съдейки по вида им. Николай Йовев дори накуцва, въпреки, че при задържането му е бил в отлично здраве!
  На 9‐и юли става известна още по‐скандална информация. Оказва се, че на 2‐и юли, три дена след задържането на четиримата, в Сандански е намерена втора бомба от същия тип, преди тя да експлодира! Информацията за това обаче е потулена! Обжалването на мярката за неотклонение на момчетата се гледа от софийски апелативен съд на 10‐и юли. Този път е взето решение, заседанието да се проведе на закрити врати, без за това да има каквито и да било основания, като например СРС‐та по делото. Очевидно се цели ограничаване на скандалната информация около случая. След продължително заседание, мярката за неотклонение на момчетата е потвърдена! Нещо повече, става ясно и че прокуратурата ще се опита да им припише и други неразкрити взривове в Сандански! Невинноста на момчетата е повече от очевидна, но не само, че не са освободени, а дори ще се опитат да им повдигнат и обвинение за други, чужди престъпления.
  В същото време стават известни и други факти около силно повишената криминогенна обстановка в района на Сандански. На 3‐и юли, в разложкото село Баня, са застреляни с автоматично оръжие Васил Донев и охранителят му. Двама други, придружавали ги, са тежко ранени. Въпросното лице е с богато криминално минало, задържан за ДДС измами и свързан с организираната престъпност. Сочен е за близък на Гипса, един от т.нар. „кокаинови крале”, задържан в Италия.
  Явно е, че в района има сблъсък на криминални интереси. Силно вероятно е тези два случая да са свързани. Полицията, обаче отказва да допусне подобна хипотеза. Явно някой в държавата няма интерес да се провежда подобно разследване, защото не се знае кой с какви протекции се ползва и какво е възможно да излезе на яве. За пореден път в България, невинни хора са задържани и влачени по съдилища, докато явни престъпници и бандити се разхождат безнаказано на свобода! За нас няма съмнение – случаят е използван, както за саморазправа с политически неудобните активисти, така и за прикриване на вражда между бандитски групировки. Ние сме твърдо решени да не допуснем невинни момчета, да станат изкупителна жертва за чужди престъпления и животът им да бъде унищожен. Ще хвърлим всички сили, за да ги освободим! При достатъчно силна обществена подкрепа ще стане невъзможно момчетата да бъдат превърнати в изкупителни жертви!
  Подкрепете невинните днес, защото утре вие може да сте на тяхно място!
  Повече информация тук : https://www.facebook.com/groups/258604160906739/ (фейсбук група „Националистите от Сандански са невинни – освободете ги!“, събрала до момента над 8 000 души в подкрепа на момчетата)  Момчетата ги познавам лично,знам че са обвинени несправедливо и невинноста им е лесно доказуема,но днес съдийката каза,че е била в отпуска и я е мързяло да разглежда доказателства ...
  Моля за помощ,защото момчетата нямат възможност да си позволят нормална защита и събираме пари в момента за да покриеме адвокатските разходи,които са близо 7 000 лева засега... За този ,който иска и има възможност да помогне ще оставя своя мънибукрс акаунт,като мисля,че доста хора биха гарантирали за моята коректност,когато става въпрос за парични взаимоотношения.

  MB- sergeyarabadzhiev07@yahoo.com


  П.С -Ако темата нарушава правилата на форума,то моля за извинения и нека тя да бъде изтрита
   
 2. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Приятели, нека да покажем, че можем да сме единни ! Това са момчета на 20-21 години, които се студенти или кандидат такива ! Те са от скромни провинциални семейства, чиито месечни доходи едва ли надхвърлят банкрола на 10 НЛ играч, които едва ли са чували за покер, но това, което се случва с тях е абсурдно ! Нека бъдем с тях, ако всеки от този форум прати по няколко свои блинда на Серго, ще помогнем МНОГО на тези деца и техните семейства !
   
 3. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Току що Серго ми се обади и каза, че вече има постъпления ! БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ !
   
 4. Lag4Hapiness

  Lag4Hapiness
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,365
  Трофейни точки:
  63
  Оценки:
  +96 / 3 / -2
  Покер ръце:
  Серго, държавата е абсурдна - факт. Но как ние обикновените потребители, които си нямаме никаква идея от случая, да правим преценки за това кой е невинен и кой виновен от 30-40 прочетени реда в нета? При това е изложена само едната позиция, полицията сигурно има доста по-различна версия.
   
 5. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Сам избираш - да вярваш на Серго или на полицията...
   
 6. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,582
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +698 / 33 / -116
  Покер ръце:
  Няма как да не се съглася с коментара. Въобще не съм запознат със случая, не ми се вярва ако съда е безпристрастен в случая, не вярвам да ги изкара виновни, ако обвинението е изфабрикуване, не че не е възможно де, но не е така както много хора си го мислят. Проблема е ако има наложат постоянна мярка за задържане, това според мен е най притеснително ако са невинни.
  Съвсем нормално е реакцията на Серго и аз щях да постъпя така, ако потърпевшите са ми приятели. Ако става въпрос за това на кой да вярваш, това отговора е по скоро на никой, но не говоря в конкретния случай, а по принцип !
   
  Последна редакция: 21 септември 2012
 7. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Те в момента са с постоянна мярка ! Бомбата, която е заложена е била с живачен прекъсвач, който се поставя изключително внимателно и от професионалисти !

  П.П На предишното дело прокурорката заяви, че прави впечатление че Васил (един от задържаните) има отличен в дипломата си по химия и имал влечение към тези науки !
   
 8. Sergo90

  Sergo90
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  1,561
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +417 / 13 / -83
  Покер ръце:
  Доста рядко се съгласявам с теб,но в случая си прав

  Лаг4хапинес... всеки сам си избира на какво да вярва и на какво не,естествено че е трудно да прецениш,тъй като просто няма как да събереш достатъчно информация,защото онлайн почти няма никаква такава...
  Ако имах и някакво съмнение за това дали са виновни,аз никога не бих постнал тема тук да търся помощ от вас,просто е в разрез с вярванията ми...

  Ще изчакам още 2 дни и в понеделник,ще се видя със сестрата на Николай да и дам парите и да се уточним как ще процедираме,защото обжалването е четвъртък...

  П.С Ако имате желание ще постна по обширно мнение за това което се случи,но там ще бъде представена моята гледна точка и въпреки всичко ще се старая да бъда максимално обективен


  П.С-2
  Досега съм получил пари от 3 човека,ако искат ще споменавам и имена и суми,но това си е тяхно желание.
   
  Последна редакция: 21 септември 2012
 9. diantonio

  diantonio
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  460
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Мързи ме да чета цялото инфо, но не разбрах - каква е първопричината за тяхното заподозряване ? Попринцип знам, че полицията търси хора с предишни провинения...
   
 10. theworldleader

  theworldleader
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  348
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +1 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Подкрепям напълно написаното от Серго.

  Преди месец организирахме футболен турнир на които събирахме пари за момчетата, за техните адвокати и прочие. Наистина нещата отиват на зле, защото има политическа игра и на края ще стане мазало за нашите БЪЛГАРСКИ момчета.

  Всеки който може да помогне - ще направи наистина едно ДОБРО!
   
 11. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  На 29 юни около 5:50 избухва бомба пред клуб на "Евророма".От бомбата тежко пострадал е Малин Илиев.В последствие състоянието му се влошава и той умира.Само час и половина след взрива,още преди да са проведени следствени действия,полицията задържа четирима младежи на възраст между 19 и 23 години.Момчетата са с чисто съдебно минало и никое от тях не е имало проблеми със закона.Момчетата са задържани неправомерно и без никакви доказателства.Момчетата са оставени в ареста въпреки че всяко едно от тях има алиби и всички оневиняващи доказателства са отхвърляни.
   
 12. Gandalf

  Gandalf
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  502
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +17 / 1 / -3
  Покер ръце:
  Lag4Hapiness е напълно прав. В тая държава има правителство, съд, полиция и т.н. Не съм ги избирал аз. Ако търгнем да съдим всеки ние ...... ОК. Тогава съм съгласен, но вие ни вкарвате в един от хилядите такива случаи. Защо сега се сетихте. Защото ги познавате. Аз непрекъснато виждам интелигентни хора да ровят в кофите за боклук. Това ок ли е? Ако тръгнем да изметем тая сган от народното събрание ..... с вас съм, но така не. Най-тъпата прослойка на обществото - бакшишите събира най-много хора .... Нямам друг коментар. Абсурдно е да се търси финансова помощ за такъв случай. До колкото прочетох - "повечето от тях никога не са имали проблеми със закона". Айде стига. Умират хора, които със сигурност не са имали проблеми със закона и не можем да съберем пари.
   
 13. toxic

  toxic
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  942
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +73 / 15 / -6
  Покер ръце:
  Би трябвало всеки да е невинен до доказване на противното.
  За съжаление в България не е така.
  Според мен тези момчета са невинни и това го знаят всички.
  Това с микрочастиците от амониева силитра е най-голямата глупост.
  Във водата от чешмата има всички торове и пестициди.
  Има няколко неща които не се връзват.
  Не е възможно малка чантичка с няколко шепи силитра да гръмне толкова здраво. Взривът е друг, далече по-силен. Чантичката с взрива е от тия дето се носят на кръста. Колко силитра ще събере? Откъсната е ръка и са му изхвъкнали вътрещностите на циганина. Абсурд е това да стане със силитра.
  Бомбата е направена за да убие човека който я бутне, необходим е мотив. Те нямат такъв. От друга страна всеки от групата може да е мишена, значи не е персонално.

  "Всяка сутрин отварям пръв, приятели се събираме около 5. 20 да пием кафе. Атентатът е бил срещу мен. В това не се съмнявам, каза Тони Ангелов."

  Всяка сутрин се събира групичка в 5:30 да пият кафе. Точно тоя ден лидера на Евророма Тони Ангелов се успал. Всеки божи ден е идвал на време, как точно тоя е пропуснал? Дали е щастлива случайност? Странно, никой не обърна внимание на това.

  "Прокуратурата още от самото начало е имала пристрастно отношение и не е допускала събиране на оневиняващи доказателства, което е нейно задължение по закон!
  Мярката за неотклонение на момчетата бе гледана първо в благоевградския съд. На това заседание, съдът отказва да приеме доказателства оневиняващи четиримата и защитата е прекъсната с аргумента, че „времето напредвало” и трябвало да приключват"

  WTF, нали точно това им е работата.

  "На предишното дело прокурорката заяви, че прави впечатление че Васил (един от задържаните) има отличен в дипломата си по химия и имал влечение към тези науки !"

  Аз също имам шестица по химия, трябва ли да се притеснявам ако тресне бомба на около. Абе, в училище не ни учеха как се правят бомби. Как може прокурор да има такива нелепи разсъждения и заключения?

  "На 9‐и юли става известна още по‐скандална информация. Оказва се, че на 2‐и юли, три дена след задържането на четиримата, в Сандански е намерена втора бомба от същия тип, преди тя да експлодира! Информацията за това обаче е потулена!"

  Защо е потулена?
  Защото това оневинява момчетата, няма как от ареста да я направят и сложат.
  Значи те знаят какво правят и нарочно замазват ...
  Толкова сме загубени, че няма на къде повече.

  "Само няколко часа след взрива, още преди да са проведени следствени действия на мястото, полицията задържа четирима младежи от района на Сандански!"

  Как ей така просто ги разкриха?
  Били националисти, че лошо ли е това. Всички французи, германци, англичани и испанци са националисти.

  Това е нагласена работа, станали са изкупителни жертви.
  Нарекли са ги и това е.
  Там мафиите щом се стрелят и взривяват, работата е ясна.  http://www.struma.com/krimi/vzriv-p...-razkusa-ekskandidat-suvetnika-m-iliev_28098/
  http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/vzriv-izbuhna-pred-ofis-na-evroroma-v-sandanski.html
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1441861
   
  Последна редакция: 22 септември 2012
 14. pirinss

  pirinss
  Expand Collapse
  Active Member

  Съобщения:
  29
  Трофейни точки:
  3
  Оценки:
  +5 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Винаги, когато знам, че има някаква несправедливост се опитвам да помогна. Просто трябва да го проумеете, че трябва да сме единни и в добро, и в лошо. Ако не сме заедно просто сме обречени !
   
 15. Gandalf

  Gandalf
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  502
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +17 / 1 / -3
  Покер ръце:
  Напълно съм съгласен. Какво ще кажеш за двамата вишисти, които ровят по кофите. Всеки ден. Те нещо по непълноценни ли са в тоя живот от приятелите ви, които СА НЕСПРАВЕДЛИВО ОБВИНЕНИ. Аз съм човек на години, борил съм се доколкото мога. Нито намерих съмишленици, нито вече имам желание. Дай боже приятелите ви да се окажат невинни, но леко ме съмнява. Системата е безмилостна. Търсете ме като загърбите ЛИЧНИТЕ си интереси и решите нещо по глобално. Не съм ви на нивото на покер играта, но не подхващайте такива теми, където сте много назад.

  Това ли е най-голямата неправда, която сте срещали? Не е, но тука става въпрос за приятелите. Ми те са ваши приятели. Колко "чужди" приятели са преживели това? Май не знаете. Много е хубаво приятелството, но дайте да не е локално. Мога да пиша още няколко страници, но не виждам смисъл. Докато такива, като Ицето82 са тук, просто е безмислено.
   
  Последна редакция: 22 септември 2012
 16. Hristo82

  Hristo82
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,582
  Трофейни точки:
  113
  Оценки:
  +698 / 33 / -116
  Покер ръце:
  Чичко интелигенция пак се изказа, накрая толкова си се чудил как да завършиш блудкавата си мисъл, че от много мислене в 5 сутринта се сети за Ицето, който е толкова влиятелен, че хората заради него не искат да пишат и да споделят гениалната си мисъл !

  :p
   
 17. Spitfire

  Spitfire
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  2,170
  Трофейни точки:
  98
  Оценки:
  +381 / 30 / -51
  Покер ръце:
  Прочетох ти постовете, първи минаваш на тезата, че това не ни е работата, а на дадените органи, след това един вид казваш, че тея органи са некадърни, последвано от това, че допускаш всичко, което Серго е написал да е вярно, но разбираш ли не е наша работа да помогнем, защото има много други хора, които също имат нужда от помощ ? Ти четеш ли какво пишеш вообще ? Искаш проблемите да почнат да се решават от глобално ниво ли ? Истинския проблем и то не само в милата ни държава е, че хората са идиоти. Проблемите се решават като се започне от локално ниво, и като се помага на всеки от всеки, който е в състояние. Не може да се помогне на всички - това е пределно ясно, това обаче не е аргумент за това да не се помогне на никого и колкото по-бързо го разбереш и ти и 95% от останалото население, толкова по-добре за всички

  За човек " на възраст " си доста наивен
   
 18. Gandalf

  Gandalf
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  502
  Трофейни точки:
  18
  Оценки:
  +17 / 1 / -3
  Покер ръце:
  Може би не съм се изказал достатъчно ясно. Под локално ниво имам предвид всеки да помага само на приятелите си. Никога и никъде, не съм искал да казвам, на който и да е било какво му е работа и какво не. Глобалната ми идея в този случай е, че има доста по-приоритетни моменти за помощ. И ти си противоречиш и то в две поредни изречения, но това е друга тема. По въпроса за това, че съм наивен - 100% е вярно, даже наивността ми на моменти граничи с пълна глупост. Фактът, че продължавам да пиша го доказва. Сега ще опитам да ти обясня по-простичко:

  Да се абстрахираме от факта, че момчетата са приятели на Серго. Имаме тези момчета и болно дете на бедни родители. Приемаме, че можеш да помогнеш само в един от двата случая. Какво би избрал?

  Например на мене ми е доста по-криво, че не можах да помогна за момчето в случая описан от Владимиров. Естествено, че ако мога да помогна на всички не бих се замислил, но за съжаление не мога.
   
  Последна редакция: 23 септември 2012
 19. Pleasure

  Pleasure
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  329
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Еми като не можеш да помогнем неразбирам защо пишеш в темата? Най-много да откажеш друг който има желание ...
   
 20. 7Diagrams

  7Diagrams
  Expand Collapse
  Well-Known Member

  Съобщения:
  389
  Трофейни точки:
  16
  Оценки:
  +0 / 0 / -0
  Покер ръце:
  Не разбрахте ли че в публичен форум човек може да пише където си иска, стига да спазва правилата на форума.
   

Сподели страницата