1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.
 2. Сделката ни в 7777.bg през този месец е с главозамайващо value и е най-доброто ни предложение от последните няколко години! В комбинация с двата варианта за софтуер и VIP съпорт горещо препоръчваме на всички наши играчи да се преориентират към игра в тази зала. За повече информация ни пишете по имейл на grindsupp@gmail.com или по скайп на grinderssupport.
  Премахни Бележката

Покер правила - Texas Hold'em Poker

Правила и сила на ръцете в най-разпространения вид покер

 1. Admin
  Texas Hold'em е най-популярната форма на играта Покер онлайн и наживо. Смята се, че в него има най-много стратегия от всички покер игри (т.е. играча най-малко зависи от късмета), но правилата са много лесни. Играе се с нормално тесте 52 карти без жокер. Първо да започнем от силата на ръцете:


  Сила на покер ръцете


  1. Най-слабата ръка в тексас холдем е една висока карта, като силата на картите във възходящ ред е : 2 3 4 5 6 7 8 9 10(или още означавана с Т) J Q K A(която понякога играе и ролята на 1). На английски – high card

  :2c: :4d: :8d: :Qh: :As:

  2. Следващата по сила ръка е една двойка или чифт, съответно колкото са по-високи картите от които е образуван чифта, толкова по-силен е той. Най-ниският чифт е 22 а най-високият АА. На английски – a pair или one pair.

  :3d: :5h: :5c: :Kd: :As:

  3. Отиваме към двете двойки или два чифта. Когато и двамата с опонента си имате два чифта печели този на които по големият чифт е по-силен, ако са еднакви се гледа долният чифт . На английски – two pair.

  :3d: :3c: :Td: :Th: :Qs:

  4. Следва една от най-печелившите ръце в Тексас Холдем, три еднакви карти. На английски – set или trips.

  :5h: :5s: :5d: :Jc: :Kc:

  5. Отправяме се към стрейта, това са пет последователни карти, например 2 3 4 5 6 или T J Q K A(това е и най-слиният стрейт) а също така А 2 3 4 5(в този случай А играе ролята на 1). На английски – streight.

  :9h: :Tc: :Jc: :Qd: :Ks:

  6. Идва ред на флъша, това са пет карти от една боя(пика, каро, спатия или купа). Като съответно по силният флъш е този на които най-високата карта от петте които го съставят е по-висока от същата на опонента ви. На английски – flush.

  :2s: :5s: :6s: :Ks: :As:

  7. После идва могъщият фул хаус, това е когато имате три еднакви плюс още две еднакви карти, например: ААА КК(това е най високият фулл хаус) силата им се определя от трите еднакви карти които го съставят ако те са едни и същи при вас и опонента ви тогава се гледа двойката карти. На английски – hull house.

  :Qs: :Qd: :Qc: :7c: :7d:

  8. Ето го и карето или четири еднакви карти. На английски – four of a kind или quads.

  :8h: :8d: :8c: :8s: :Kh:

  9. Последната и най-силна ръка в холдема е стрейт флъша, това е стрейт съставен с карти от еднаква боя. На английски – straight flush, като най-силният от всички е този до А наричан – royal flush.

  :Ts: :Js: :Qs: :Ks: :As:  Покер Правила

  Покер правила


  Сега да поговорим и за самата покер игра. Независимо дали играем онлайн или в казино покер ръцете протичат по следния начин:

  Първо на всеки от участниците се раздават по две карти, първите двама играча след раздаващият (button или съкратено BTN) се наричат блиндове (съответно малък и голям). Блиндовете са първите хора, които слагат недоброволно пари във съответната ръка, например ако играете на холдем с лимит 0,25 – 0,50$ малкият блинд(първият след раздаващия – Small Blind или накратко SB) е длъжен да сложи 0,25$, докато големият блинд(Big Blind или накратко BB) слага 0,50$. Парите, които са вече заложени на масата се наричат пот(pot), те са ничии до завършване на ръката и съответно ги получава победителят. Следващите позиции на масата са ранна позиция или ъндър-дъ-гън(Early position или Under the gun съкратени сътветно EP, UTG), средна позиция(Middle position или съкратено MP), кът-оф(Cut Off или съкратено CO). Всяка ръка раздаващият се сменя с едно място по посока на часовниковата стрелка.

  След като на всички са раздадени по две карти и блиндовете са сложили задължителните залози идва ред на UTG да действа, той е първият човек който доброволно решава какво да прави с раздадените му карти и неговите опции са съответно да се откаже от ръката или да фолдне (fold), да плати задължителният голям блинд (call или още наричан limp) или да покачи залога(raise). По същият начин е съответно и за останалите участници във ръката, едно пълно завъртане на всички играчи се нарича орбита, а първата орбита се нарича пре-флоп(pre-flop).

  След като е направена първата орбита и последният, който действа в нея (ВВ) е готов, раздаващият обръща три карти на масата, това са общи карти, които всеки участник (който не се е отказал пре-флоп) може да комбинира със своите две лични карти, както намери за добре с оглед да се получи възможно най-силната възможна ръка. Тези общи карти се наричат борд, а картите само от тази втора орбита, както и самата тя се наричат флоп(flop). Следва изреждане за залагане на всички участници, като пръв това право има малкият блинд а последен бутона. Следва раздаването на още една обща карта и съответно изреждане за залагане, тази орбита се нарича търн(turn). Последната орбита, отбелязана с обръщането на още една обща карта и съответно завъртане със залагане се нарича ривър(river), след нея се обръщат картите(show down) на останалите участници и се излъчва победител, които събира събралият се пот през орбитите.  Допълнителни ресурси за интернет покер:

  Покер стратегия, статии

  Видео покер клипове

  Тексаски покер - описание и правила във Wikipedia

  Images

  1. poker-chips.png