Jully's Poker Tips: Убиец на грешки
| Форуми |
|
|
Инструменти |
|
|
|
||||
|
||||
|
За да сте печеливш покер играч трябва да играете стил на игра, с който да поставяте опонентите си пред трудни решения. Именно за това агресивният стил на игра е толкова печеливш и популярен. Трудно е да се играе срещу добър агресивен играч (не един или два пъти ми се е случвало да стана от масата заради такъв опонент).
За да станете добър играч трябва да се отървете от някои ''стандартни неща'', които правите и от които сте МНОГО назад... дори без да го осъзнавате. Ако искате да напредвате това е абсолютно задължително. В миналата статия засегнах тази тема - винаги търсете грешки в играта си и ако не можете да намерите такива, значи или не си ги признавате пред себе си или не търсите достатъчно упорито (най-често е първото). За да търсите грешки в играта си трябва да забравите за егото си! Колкото по-скоро се отървете от егото си толкова по-добре (ние сме хора а не животни... поне повечето ) Примерите, които ще дам ще са нарочно преувеличени, за да става по-ясно какво съм имал предвид.Вижте дали всичко по статсовете ви е наред. Не се хващайте за малки и незначителни неща ("чек/рейза ми е 8%, искам да ми е 10%"). Гледайте неща, които са очеизваждащо зле. Пример 1 СО стийл 25%, бутон 30%, малък блинд 50% - очевидно трябва да тайтнете малкия блинд и да увеличите бутона. Пример 2 Agr fr% - флоп 80%,търн 20%, ривър 20% (сибетвате всеки флоп и на търна продължавате само с ръка – значи сте перфектен за флоут с всеки 2 карти) Пример 3 УТГ 18% МР 18% СО 22% БТН 22% (не цените позицията ... position awareness = kaput). Направете си рейнджове на PokerStove, като играете повече ръце от позиция ..... 15, 18, 24, 40 е по-добре. Харесайте си ръце които влизат в тези проценти, които можете да играете добре и са подходящи за нивото и опонентите, с които играете, защото 54s утг не е добра ръка за 10нл. Пример 4 Ако играете 50нл+ не колвайте всеки път с надеждата да хитнете, особено срещу агро регове, които играят доста ръце. Не може да колвате с 22-55 на 50% оупън от бутона и 70%+ сибет за да си хванете сет, който така или иначе няма да се изплати. Не може да колвате с AJ от блиндовете на агресивен нит с 12% оупън, защото когато не уцелите фолдвате, а когато уцелите ще бивате често доминиран, което е още по-страшно. Пример 5 Не 3-бетвайте хубави ръце като 88+ АК и.т.н ако ще фолдвате на 4бет. Често срещан въпрос: "утг 13% стандартен таг, за 5к ръце не знам нищо за него, 80% фолд на 3бет, 20% 4бет .... 3бетнах го с ТТ или с JJ, той ме 4бетна, какво да правя? Еми не го 3бетвайте с тези ръце, ако след това не знаете какво да правите с тях при 4бет! По добре е да го 3-бетнете с 72о, така поне ще знаете какво да правите при 4бет, защото опонента или ще фолдне или ще 4бетне. Очевидно това е супер за ръка като 72о (използвам 72о защото е за най-слабата ръка в покера, а не защото много ми харесва)Не играйте само картите, които получавате, а играйте ситуациите, които възникват срещу различните типове играчи - отново 50нл+ - до 50нл по-добре си играйте картите. Пример 6 Ако рейзнете АКо и падне флоп 876сс не c-бетвайте срещу човек, който има 25% фолд на цбет и 25% рейз с-бет, вместо това просто си чек/фолднете. Примирете се със загубата на 3 блинда, не губете още 6-7 блинда в отчаян сибет, а вместо това играйте други 2 ръце. Примерите са хиляди , но с тези 6 примера мисля, че съм обхванал доста неща, над които може да работите за да подобрите играта си. Винаги развивайте играта си ....!!! Също така имайте едно наум, че вариацията в покера е голяма дори за добрите играчи, а колкото повече играете, толкова повече намалявате ефекта от вариацията (ако играете добре, разбира се). Помнете, че няма начин да останете на едно ниво на мислене - вие или прогресирате или деградирате, няма среден вариант (за жалост). Скороста на прогрес или дегрес не е от съществено значение, важното е кое от двете ще изберете.
|
||||
|
|
||||
|
Пример 5 се отнася за поляризиран рейндж, right?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ами явно доста интересно и лесно разбираемо четиво щом го прочетох за 2 минути. Добра работа друже
|
|
|
||||
|
||||
|
Идеята на точка 5 е по скоро да имате план за ръката винаги - не пречи да си 3бетнете нита с 88-99, но като ви 4бетне да знаете какво трябва да направите.
|
|
|
||||
|
||||
|
Зозо го каза имайте план за ръката (ситуациите са много )
|
![]() |
| Тагове |
| jully, poker tips |
|
Темата се преглежда от 1 посетители: 0 грайндъри и 1 лъркъри
|
| Инструменти | |
|
|
| Тема | Автор | Форум | Отговори | Последно |
| Jully's Poker Tips - Session Review | Admin | Покер стратегии и статии | 13 | 01.04'10 22:39 |
| Jully's Poker Tips: C-Bet | jully | Покер стратегии и статии | 45 | 20.03'10 11:21 |
| Jully's Poker Tips: 3-Bet | jully | Покер стратегии и статии | 18 | 17.02'10 16:08 |
| Jully's Poker Tips: 3-Bet | jully | Покер новини | 3 | 28.11'09 00:18 |
| Jully's Poker Tips, iF Ladies репортаж от tedet | Admin | Покер новини | 9 | 14.10'09 19:30 |
|
Покер зали
|
| 1 | IdriveBenzzz | €1,500 |
| 2 | enjoy_more | €1,100 |
| 3 | HI1KI1 | €825 |
| 4 | dimitrov_87x | €650 |
upd: September 2
| 1 | monica23 | € 525 |
| 2 | CKlol | € 350 |
| 3 | hiksa | € 255 |
| 4 | Celeste55 | € 175 |
upd: September 6
| 1 | CAIKOX | $400 |
| 2 | HIKSAAA | $300 |
| 3 | PROTECTOR | $235 |
| 4 | SHEDIDNTSAY | $200 |
| 1 | Not Started | $400 |
| 2 | 0 | $300 |
| 3 | 0 | $235 |
| 4 | 0 | $200 |
upd: September -
| 1 | Chowder_ | $400 |
| 2 | blackninja79 | $285 |
| 3 | Gabriel1345 | $210 |
| 4 | bashov | $160 |
| 1 | hellmuth48 | $1000 |
| 2 | antchev | $800 |
| 3 | Lamer-Bg | $800 |
| 4 | baremo | $600 |
July results
| 1 | rvg777 | $380 |
| 2 | Sergo90 | $270 |
| 3 | micicd | $190 |
| 4 | Gabriel123 | $135 |
upd: September 3
| 1 | Fish_Shark | €400 |
| 2 | ArixAstrax | €220 |
| 3 | BaiKolio | €130 |
| 4 | xTazy89 | €85 |

) Примерите, които ще дам ще са нарочно преувеличени, за да става по-ясно какво съм имал предвид.